Παγκόσμια ημέρα διαβήτη. Ο παθολόγος - διαβητολόγος Κωνσταντίνος Κανελλάς μιλά στο Aegina Portal.

Τείνει να πάρει επιδημικές διαστάσεις, ενώ κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη γιορτάζεται και στην Ελλάδα με όλο και περισσότερες εκδηλώσεις, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Στη χώρα μας 1.200.000 είναι ασθενείς, ενώ παγκόσμια περίπου 370.000.000 πάσχουν από το σακχαρώδη διαβήτη.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας διαβήτη, ζητήσαμε από τον παθολόγο - διαβητολόγο κύριο Κωνσταντίνο Κανελλά να μας παρουσιάσει τη γενική εικόνα της νόσου, τα συμπτώματα, τις θεραπείες, τον τρόπο ζωής και τις επιλογές με τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίζει ένας ασθενής το σακχαρώδη διαβήτη.

Ο κύριος Κανελλάς μιλώντας στο Aegina Portal έκανε κατανοητές όλες τις παραμέτρους που συνδέονται με το διαβήτη και την αντιμετώπισή του, δίνοντας μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για την ασθένεια. Παράλληλα μας μεταφέρει την γενικότερη εικόνα που επικρατεί στο νησί μας, σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αίγινας έχει ευαισθητοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, κάνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα αιματολογικές εξετάσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png