Ο αντιπρόεδρος του Ωνασείου κύριος Αντώνιος Πολυδώρου και οι συνεργάτες του μιλούν στο Aegina Portal για το θάλαμο αυξημένης φροντίδας.

Για τις δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες έγινε εφικτή η δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του Θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", μίλησαν χθες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του θαλάμου ο εμπνευστής αυτής της ιδέας και πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ιατρός κ. Αντώνιος Πολυδώρου και οι συνεργάτες του κυρία Μεϊδάνη, προϊσταμένη του γραφείου εκπαίδευσης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθώς και ο κύριος Τουλάκης από την τεχνική υπηρεσία του κέντρου.

Ο κύριος Τουλάκης είναι ο τεχνικός υπεύθυνος για την τοποθέτηση των ιατρικών μηχανημάτων στο Θαλάμο Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας, ενώ η κυρία Μεϊδάνη ήταν υπεύθυνη για δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Ωνάσειο στην Αίγινα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Ωνάσειο προσέφερε στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" εκτός από τον ακριβό εξοπλισμό του θαλάμου, ο οποίος είναι εξειδικευμένος για χρήση σε μονάδες εντατικής και μέχρι πρότινος λειτουργούσε σε αντίστοιχες μονάδες του Ωνασείου, είκοσι κρεβάτια εκ των οποίων τα δέκα είναι ηλεκτρικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ωνασείου "θα τα ζήλευαν και μεγάλα νοσοκομεία".  Ωστόσο η προσφορά του Ωνασείου δεν περιορίστηκε μόνο στην προσφορά ακριβού εξοπλισμού, αλλά προχώρησε στο αναγκαίο στήσιμο του θαλάμου, στην εκπαίδευση του προσωπικού και την τεχνική υποστήριξη.

Παρουσιάστηκε επίσης ο σχεδιασμός που είχε ως στόχο την εκπαίδευση των κατοίκων του νησιού να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά, ενώ η κυρία Μεϊδάνη μίλησε με ενθουσιασμό για το γεγονός ότι όλη αυτή η προσπάθεια στήθηκε από τη βάση της, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο και για την ίδια και αισθάνεται πλέον να έχει σημαντικούς δεσμούς με το νησί. Ο κύριος Τουλάκης τόνισε ότι η δωρεά του εξοπλισμού έγινε εφικτή καθώς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αντικατέστησε τον δικό του, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμη και μεγάλα νοσοκομεία στην Αθήνα δεν διαθέτουν ηλεκτρικά κρεβάτια όπως ο Θάλαμος Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στην Αίγινα.

Τέλος, ο κύριος Πολυδώρου μετέφερε του χαιρετισμούς του προέδρου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Νικητέα και του μονίμου εκπροσώπου του Ιδρύματος Ωνάση στο Διοικητικό Συμβούλιο κυρίου Ιωαννίδη, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στα εγκαίνια λόγω καιρού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png