Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δωρεάν εξέταση ασθενών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, από ιατρούς ΑΧΕΠΑ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Περισσότεροι από τριακόσιοι κάτοικοι της Αίγινας επισκέφθηκαν χθες Κυριακή το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου γιατροί από 21 ειδικότητες του ΑΧΕΠΑ (την αποστολή πλαισίωσαν  επίσης 6 νοσηλεύτριες) από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προσέφεραν δωρεάν εξέταση ασθενών. Στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Δημήτρης Χονδρός, συντονιστής διευθυντής του αξονικού στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και αντιπρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα. Η συζήτηση με τον κύριο Χονδρό είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της χθεσινής δράσης, με σκοπό την μελλοντική υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Αίγινας στις ανάγκες που αντιμετωπίζει.

Ο κύριος Χονδρός δήλωσε: "Η επίσκεψή μας στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, από τους γιατρούς ΑΧΕΠΑ του Ευαγγελισμού, έγινε εξ' αφορμής της φιλίας που μας συνδέει με τον δήμαρχό σας τον κύριο Μούρτζη Δημήτριο. Εδώ και δύο μήνες προετοιμάστηκε το έδαφος της επίσκεψης, με 21 ειδικότητες, σχεδόν όλες τις ειδικότητες που έχει ο Ευαγγελισμός και φαίνεται ότι είναι επιτυχής η όλη μας οργάνωση. Πρώτον από την προσέλευση των ασθενών, περίπου τριακόσιοι μέχρι τώρα, δεύτερον υπήρχε ανάγκη, για να φανούν τόσοι ασθενείς εδώ και ειδικότητες, και τρίτον η καλή οργάνωση του Κέντρου Υγείας με την κυρία Γελαδάκη ως διευθύντρια του Κέντρου Υγείας του Δήμου σας, και των άλλων που συνδράμουν τα εισιτήριά μας και το γεύμα. Ήταν όλα επιτυχημένα και συντονισμένα. Εύχομαι τέτοια Κέντρα, που δίνουν την ευκαιρία για την υγεία του κόσμου, αφιλοκερδώς βέβαια, να συνεχίζονται και αλλού και αυτές οι εκδηλώσεις".

Σε ερώτηση για την αποτίμηση αυτής της πρωτοβουλίας αναφορικά με τις πραγματικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας, ο κύριος Χονδρός δήλωσε: "Στη συνέχεια της επιστροφής μας, θα έχουμε το χρόνο, με τους ιατρούς που εξέτασαν τον κόσμο της Αίγινας, να διαπιστώσουμε ανάγκες τόσο ιατρικές, όσο και υλικοτεχνικές του του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Στο μέλλον και θα συνδράμουμε, αλλά και θα επιστρέψουμε για να δούμε τους προσφιλείς κάτοικους σας και τις ανάγκες τους".

Με την ευκαιρία της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Στέλιος Θεριανός με τις ιδιότητές του ως δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Αίγινας. Ο κύριος Θεριανός ευχαρίστησε τον κύριο Δημήτρη Χονδρό, τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες. "Μόνο και μόνο ο αριθμός των πολιτών που ήρθε και εξετάστηκε δείχνει ότι η ανάγκη της Αίγινας είναι μεγάλη σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν και όχι μόνο βέβαια", δήλωσε, ενώ ευχαρίστησε το δήμαρχο και το δήμο της Αίγινας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, που προσέφερε το γεύμα σε όλα τα μέλη της αποστολής.

Η κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την επιτυχημένη πρωτοβουλία, ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και βέβαια το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, τον Δήμο Αίγινας και τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας που βρίσκονταν  στη θέση τους για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους του νησιού. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων παρέμειναν ανοιχτοί όλοι οι χώροι των ιατρείων του κέντρου. Η οργάνωση των ραντεβού από την πλευρά των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας ήταν άρτια, καθώς όλα κύλισαν ομαλά και χωρίς προβλήματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png