Εγκαταστάθηκε μονάδα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου στο Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος".


Στην εγκατάσταση μονάδας γεννήτριας ιατρικού οξυγόνου προχώρησε το Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", γεγονός που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στον τομέα της υγείας του νησιού. Η διοίκηση το νοσοκομείου έχοντας ήδη επιτύχει σημαντική βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών προς του κατοίκους και τους παραθεριστές του της Αίγινας, υλοποιεί σταδιακά τους στόχους που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια. Ένας από αυτούς ήταν η εγκατάσταση γεννήτριας ιατρικού οξυγόνου.

Οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση το νοσοκομείου να εγκαταστήσουν μία τέτοια μονάδα στο νοσοκομείο ήταν το υπερβολικό κόστος μεταφοράς και προμήθειας του οξυγόνου σε φιάλες, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά του οξυγόνου, καθώς υπάρχει ειδική διαδικασία από το λιμεναρχείο Πειραιά για τον μεταφορέα που θα τις φέρει στην Αίγινα, όπως επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο όταν υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις στην ακτοπλοΐα, αλλά και απαγορευτικό απόπλου λόγω των καιρικών συνθηκών.

"Οι λόγοι αυτοί μας ανάγκασαν να προβούμε σε αυτή την εγκατάσταση που θα μας απαλλάξει και από το κόστος και από το άγχος ότι πρέπει να καλύψουμε το νοσοκομείο μας με οξυγόνο", είπε ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αίγινας, εξηγώντας ότι μετά την εκπλήρωση αυτού του στόχου θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του ασθενοφόρου καθώς είναι πολύ παλιό και στη συνέχεια στη διαρρύθμιση του χώρου της παθολογικής κλινικής.

"Παράλληλα με το έργο αυτό κάναμε επέκταση του δικτύου οξυγόνου σε όλους τους θαλάμους, με τις αντίστοιχες κονσόλες. Έτσι δεν θα βλέπουμε πια δίπλα στον ασθενή να υπάρχει μία φιάλη οξυγόνου, που εγγυμονεί κινδύνους", είπε ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά θα γίνουν σιγά - σιγά γιατί το κόστος για όλες αυτές τις εγκαταστάσεις είναι μεγάλο". Σημείωσε επίσης ότι η μονάδα πληρεί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. Επίσης, υπάρχει 24ωρη κάλυψη από την εταιρία που έκανε την τοποθέτηση και πλήρης απομακρυσμένος έλεγχος μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας - Αγίου Νεκταρίου. Η διοίκηση του νοσοκομείου άλλωστε με χθεσινή της ανακοίνωση ευχαρίστησε την Καθηγουμένη Θεοδοσία Μοναχή για τη χρηματοδότηση του έργου, τον κ. Λαδά Τάκη ( Μεταφορές), τον κ. Παπαγεωργίου Δημήτριο (Επισκευές - Πλαστικοποιήσεις Σκαφών), τον κ. Μπέση Ιωάννη (Ξυλεία), τον κ. Χρυσοχόο Γρηγόριο (Σιδηροκατασκευές) και τον κ. Ρωμαίο Χαράλαμπο (Μηχανολόγο - Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π.).

"Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. Το νοσοκομείο θα το χρειαστούμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σαν κράτος και σαν οικογένεια. Ας βοηθήσουμε το νοσοκομείο για να είναι πάντα ανοιχτό", είπε ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png