Σε κλήση για επείγον περιστατικό, το 166 δεν γνώριζε ότι στην Αίγινα εκτελεί βάρδια μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ.


Ένα συμβάν που συνέβη το Σάββατο στην παραλία της Αίγινας και αφορούσε σε ένα επείγον περιστατικό υγείας στην παραλία, αναδεικνύει ένα ζήτημα το οποίο προβλημάτισε όσους έζησαν το περιστατικό από κοντά. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου ένας άντρας περπατώντας στο πεζοδρόμιο της παραλίας, προς την πλευρά της περιοχής της "Παναγίτσας", γλίστρησε, έπεσε κάτω και λιποθύμησε. Όσοι βρίσκονταν εκεί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Εκείνη την ώρα, ευτυχώς, περνούσε από το σημείο καρδιολόγος ιατρός, επίσης κάτοικος της Αίγινας που βλέποντας το περιστατικό έσπευσε να βοηθήσει. Ένας από τους καταστηματάρχες κάλεσε το 166 προκειμένου να σπεύσει στο σημείο μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ, που εκείνη την ημέρα εκτελούσε βάρδια στην Αίγινα. Ο τηλεφωνητής ενημερώνει τον καταστηματάρχη ότι δεν γνωρίζει πως στην Αίγινα βρίσκεται μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια κλήθηκε το Κέντρο Υγείας και το ασθενοφόρο έφτασε μετά από είκοσι λεπτά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.Το ρεπορτάζ γίνεται με σκοπό να εντοπιστούν πιθανές αδυναμίες του συστήματος και να αντιμετωπιστούν. Δεν θα αναφερθούμε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης μοτοσικλετιστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στην Αίγινα, προφανώς η στήριξη του προγράμματος από όλους τους φορείς του νησιού σε αυτό το ζήτημα είναι δεδομένη. Απλά, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ θα θυμίσουμε τα ακόλουθα: Το Φεβρουάριο, μετά από εισήγηση του κυρίου Δούκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αφορούσε στην ενημέρωση του Σώματος και των κατοίκων του νησιού για την λειτουργία ενός πιλοτικού προγράμματος μοτοσικλετιστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης που ακολούθησε ήταν το ζήτημα της τηλεφωνικής κλήσης σε έκτακτα περιστατικά. Εάν δηλαδή οι κάτοικοι θα πρέπει να καλούν το 166 ή το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας.

Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αυτό το ζήτημα, ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας, που πρέπει να καλούν όταν υπάρχει επείγον περιστατικό.

Επιστολή του διασώστη μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ κ. Κυριάκου Σιδηρόπουλου για το ρεπορτάζ.