Ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό από το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον πληθυσμό της Αίγινας ότι το K.Y. Αίγινας βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατάλληλα κάθε ενδεχόμενο ύποπτου περιστατικού του νέου κοροναϊού (2019-nCoV).

Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και είμαστε σε επαγρύπνηση σχετικά με την νόσο σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε εξοπλισμό προστασίας για την φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού και αναμένουμε άμεσα υλικό ενημέρωσης για τις νησιωτικές περιοχές.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια έχοντας υποψία προσβολής από τον νέο κοροναϊό (συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης π.χ.πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή και έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχετε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα) θα πρέπει, άμεσα να επικοινωνήσετε με το Κ.Υ. Αίγινας στα τηλ. 2297320100, 111,123

και να μην προσέλθετε στην Μονάδα μας μέχρι νεωτέρων οδηγιών που θα λάβουμε σε συνεργασία πάντα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  (ΕΟΔΥ τηλ. 2105212054).

Στόχος μας είναι να προφυλάξουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, ηπατοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένους, καρκινοπαθείς κ.α.) και για αυτό παρακαλούμε τους κατοίκους της Αίγινας να μην αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών.

Η συνεργασία ΟΛΩΝ μας στο νησί είναι ο καταλύτης για την αποφυγή δημιουργίας πανικού.