Η ιατρός κ. Φανή Αξιώτη παρουσιάζει τα νέα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο. Τοποθετήθηκε isobox και εκτελούνται rapid test.


Στη δημιουργία ενός υψηλού προφίλ ασφάλειας και προφύλαξης έναντι της μετάδοσης του κορονοϊού, στοχεύουν οι αναβαθμίσεις και οι προσαρμογές, που έχουν υιοθετηθεί στους χώρους και στον εξοπλισμό του νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος". Για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τον εξοπλισμό, τις μεθόδους που εφαρμόζονται, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται, μίλησε στο Aegina Portal η ιατρός κ. Φανή Αξιώτη, Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής.

Στο παλιό κτήριο του νοσοκομείου η είσοδος είναι πλέον μόνο μία. Οι επισκέπτες μπορούν να μπαίνουν μόνο από την κύρια είσοδο. Εκεί γίνεται θερμομέτρηση και καταγραφή ενός σύντομου ιστορικού του ασθενή. Εάν από αυτόν τον έλεγχο προκύψει ότι κάποιος είναι εμπύρετος, έχει ταξιδιωτικό ιστορικό ή πρόσφατης ασθένειας καλείται ο ιατρός να το εκτιμήσει περαιτέρω και να λάβει μέτρα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν εισέρχεται στο νοσοκομείο υπογραμμίζει η κ. Αξιώτη.

Γι' αυτές τις περιπτώσεις, τοποθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην είσοδο του νοσοκομείου ένα isobox, με κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, όπου εκεί ο ιατρός αφού έχει λάβει όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, προχωρά στην εξέταση του ασθενούς, εκτελώντας τεστ ταχείας δοκιμής για τον κορονοϊό, γνωστό ως rapid test covid-19. Όπως εξήγησε η κ. Αξιώτη με αυτό το τεστ η λήψη του αποτελέσματος γίνεται στα επόμενα είκοσι λεπτά, δηλαδή εάν ο ασθενής είναι θετικός ή όχι στον κορονοϊό.

Η ιατρός διευκρίσε ότι εάν το τεστ έχει βγει αρνητικό, αλλά υπάρχει μεγάλος βαθμός κλινικής υποψίας (για παράδειγμα ο ασθενής μπορεί να είναι ασυμπτωματικός, αλλά να μην έχει όσφρηση) προκειμένου να αποκλεισθεί η περίπτωση ενός ψευδώς αρνητικού (το ποσοστό λανθασμένου αποτελέσματος στο rapid test είναι 4%) ο έλεγχος επιτείνεται με pcr που είναι μοριακή ανάλυση πολύ υψηλής ακρίβειας και αγγίζει το 100%. Σ' αυτές τις περιπτώσεις οι αναλύσεις αποστέλλονται ταχύτατα σε ειδικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε επτά ώρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png