Παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας το ασθενοφόρο, δωρεά του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.


Παρουσία του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου) κ. Χρήστου Ροϊλού, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή της παράδοσης του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, το οποίο δώρησε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Η είδηση της δωρεάς του ασθενοφόρου και η έγκρισή της από το Δ.Σ. του Ωνασείου, είχε γίνει γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2018 από μία ενημέρωση που είχε κάνει προς το Σώμα η τότε Γραμματέας κ. Καίτη Σαλπέα. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια μέχρι το ασθενοφόρο να παραδοθεί.

Η σημερινή ημέρα εκτός από την παράδοση ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, έφερε και δύο ακόμη θετικές ειδήσεις για το νησί που ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, μετά από συνομιλία που είχε με τον κ. Ροϊλό Η πρώτη είναι ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη που παιδιάτρου και η δεύτερη ότι το πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των νησιών του Αργοσαρωνικού θα είναι σύντομα στην διάθεσή τους.

Στη τελετή παράδοσης συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης και ο ιατρός κ. Αντώνιος Πολυδώρου, μέλος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου και κεντρικό πρόσωπο αυτής της δωρεάς, αφού με την δική του πρωτοβουλία προς το Ωνάσειο έγινε εφικτή, και βέβαια δεν είναι η μόνη προσφορά του Ωνασείου και του ιδίου σε ζητήματα υγείας στην Αίγινα.  Επίσης η κ. Σβετλάνα Λεονίδη υπεύθυνη για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργία του Κέντρου Υγείας, οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Με την ευκαιρία της παράδοσης δηλώσεις στο Aegina Portal έκαναν ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο κ. Χρήστος Ροϊλός, η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο ιατρός κ. Αντώνιος Πολυδώρου και η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας ιατρός κ. Σβετλάνα Λεονίδη.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς:

"Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, έχουμε την χαρά να παραλάβουμε το ασθενοφόρο που έχει δωρήσει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, μετά από μία επίπονη και πολύχρονη προσπάθεια τελικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία και σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ και Αντιπεριφερειάρχη Νήσων η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. Να πούμε εδώ, ότι μας ανακοίνωσε προηγουμένως ο κ. Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του παιδιάτρου και πιστεύω σύντομα να είναι στο έμψυχο δυναμικό του Κέντρου Υγείας. Επίσης, το πρόγραμμα που κάνουν επικουρικά οι παιδίατροι θα επαναληφθεί 2,  3 και 4Νοεμβρίου". Τέλος, συμπλήρωσε ότι: "το πλωτό ασθενοφόρο το οποίο προορίζεται για τα νησιά, σύντομα θα είναι στην διάθεση των νησιών του Αργοσαρωνικού, έτσι ώστε να μπορούν να διακομίζονται γρήγορα έκτακτα περιστατικά".

O διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός:

"Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Κέντρο Υγείας της Αίγινας, να συναντηθώ με τα στελέχη του Κέντρου Υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, να ενημερωθώ για τα θέματα που τους απασχολούν. Διαπίστωσα ότι είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση ετοιμότητας, άλλωστε αυτό φάνηκε και το καλοκαίρι, όπου διαχειρίστηκαν με εξαιρετικό τρόπο τα θετικά περιστατικά που προέκυψαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διασπορά στο νησί και να γίνει η νοσήλια τους έτσι όπως έπρεπε.

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τον Δήμαρχο της Αίγινας και με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και ανταλλάξαμε απόψεις. Υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εξαιρετικά.

Το τελευταίο που θα ήθελα να πω είναι να ευχαριστήσω το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την ευγενική δωρεά του. Από σήμερα η Αίγινα έχει ένα καινούργιο ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο ελπίζω να σας φανεί όσο περισσότερο αχρείαστο γίνεται".

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

"Όταν ένα νησί παραλαμβάνει ένα ασθενοφόρο, όπως σήμερα με πολύ χαρά το παραλάβαμε στην Αίγινα, τότε σίγουρα όλοι οι πολίτες αισθάνονται μεγάλη ανακούφιση. Η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας είναι ένα σημαντικό ζητούμενο και παραμένει ζητούμενο. Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία πάντοτε η Περιφέρεια Αττικής με το Υπουργείο Υγείας ώστε πάντα να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Ευχαριστούμε σήμερα και τον κ. Ροϊλό διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, αλλά και όλους όσοι δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε σήμερα να παραλάβουμε το πολυπόθητο ασθενοφόρο. Η Περιφέρεια Αττικής είναι πάντα δίπλα στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Ήδη, δεκάδες μηχανήματα, μέσω κονδυλίων από το ΠΕΠ Αττικής, αλλά και ιδίους πόρους της Περιφέρειας, έχουν διατεθεί στα νοσοκομεία και θα συνεχίσουμε το έργο μας προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο ιατρός κ. Αντώνιος Πολυδώρου, μέλος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου.

"Θέλω να καλωσορίσω τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, τον δήμαρχο μας και τους υπολοίπους του δημοτικού συμβουλίου, να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν ώστε να έχουμε σήμερα το ασθενοφόρο εδώ, γιατί είναι μία υπόθεση παλιά, εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσαμε τις διαδικασίες με τον παλιό δήμαρχο τον Δημήτρη Μούρτζη. Πέρασε η δημαρχία του, ήρθε ο επόμενος δήμαρχος και σήμερα με μεγάλες προσπάθειες του σημερινού δημάρχου, πραγματικά είμαστε σε θέση να έχουμε το ασθενοφόρο εδώ, που είναι μία μεγάλη βοήθεια για το νησί μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να έχουμε το ασθενοφόρο εδώ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στο οποίο διετέλεσα κι εγώ χρόνια στο Δ.Σ. του Ωνασείου και ως αντιπρόεδρος. Δεν είναι η μοναδική δωρεά που έκανε για το νησί μας. Έχει εξοπλίσει το νοσοκομείο μας με καινούργια κρεβάτια, με μονάδα εντατικής παρακολούθησης, έχει εκπαιδεύσει εθελοντές διασώστες στο νησί μας, έχει συμβάλει στην πρόληψη του νησιού μας στις καρδιαγγειακές παθήσεις και συνεχώς είναι δίπλα μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Κι εσάς όλους να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθώ υγεία κι ότι καλύτερο έχουμε σήμερα στην ζωή μας, ιδιαίτερα με την πανδημία που το έχουμε μεγάλη ανάγκη".

Η ιατρός κ. Σβετλάνα Λεονίδη υπεύθυνη για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργία του Κέντρου Υγείας:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την 2η ΔΥΠΕ, τον Δήμο και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Θεραπευτήριο για την δωρεά που μας έκαναν, ένα ασθενοφόρο που περιμέναμε εδώ και τρία χρόνια. Επιτέλους ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες και απλούς πολίτες οι οποίοι βοηθούσανε και βοηθάνε ή με την προσωπική τους δουλειά ή με δωρεά στο Κέντρο Υγείας."


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png