Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής ειδικό σκάφος διακομιδής ασθενών, με προϋπολογισμό εξοπλισμού 500.000 ευρώ. Θα εξυπηρετεί τις νησιωτικές περιοχές της Περιφέρειας.

 
Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2020, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε ενημερώσει το Σώμα για την δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την προμήθεια ενός σκάφους για την διακομιδή ασθενών. Πρόκειται δηλαδή για την προμήθεια και λειτουργία ενός πλωτού ασθενοφόρου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών της Περιφέρειας, σύμφωνα και με εξαγγελία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και την σχετική δήλωση που είχε κάνει στο Aegina Portal κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το καλοκαίρι στην Αίγινα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Περισσότερες πληροφορίες που να συνδέουν την ανακοίνωση που έκανε η Περιφέρεια Αττικής πριν από δύο ημέρες, με την υπόθεση του "πλωτού ασθενοφόρου" δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" 2014-2020 και είναι προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ και έχει δικαιούχο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Πιο αναλυτικά, η πράξη αφορά στην προμήθεια ενός περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό προκειμένου να εξασφαλισθεί η κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας και συνεχίζει, η  προμήθεια του νέου σκάφους είναι απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με COVID-19 με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: "Εν μέσω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών ενάντια στον φονικό ιό και τις τεράστιες συνέπειές του στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Πρώτη μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι, βεβαίως, η ασφάλεια των πολιτών. Για τον λόγο αυτό εξασφαλίσαμε την προμήθεια του Λιμενικού με ένα νέο σκάφος με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό για τη διακομιδή ασθενών με Covid-19 σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη" αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά είχε υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό και ο βουλευτής της περιφέρειάς μας κ. Νικόλαος Μανωλάκος τον Σεπτέμβριο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png