Ξεκινά ο εμβολιασμός για τον κορωναϊό στο Εμβολιαστικό Κέντρο, που θα λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.


Αύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ξεκινά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας η λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου για τον Covid-19. Για το σκοπό αυτό το Κέντρο Υγείας Αίγινας εξέδωσε σήμερα το απόγευμα ανακοίνωση, στην οποία περιγράφονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι αύριο Πέμπτη 28.01.21 ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον κορωναϊό (Covid-19) στο Εμβολιαστικό Κέντρο που θα λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.
 
Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail), (https://emvolio.gov.gr/instructions)
Επειδή αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η χρήση ηλεκτρονικών μέσων από τους ηλικιωμένους που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, η ενημέρωσή τους από μέρους των φαρμακοποιών και των ιατρών του νησιού μας για αυτούς θα είναι πολύτιμη.
 
 
Προκειμένου να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα του Εθνικού Εμβολιασμού, ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο αναγκαίος εμβολιασμός του πληθυσμού για την αναχαίτιση εξάπλωσης της πανδημίας η συνεργασία όλων είναι καταλυτική. 
 
Επισυνάπτεται το ιατρικό ιστορικό- σύσταση για εμβολιασμό καθώς και οι οδηγίες μετά τον εμβολιασμό τα οποία διατίθεται στο Κέντρο Υγείας.

Παράρτημα Β' Ιατρικό Ιστορικό - Σύσταση Εμβολιασμού για Covid 19

Οδηγίες μετά τον εμβολιασμό