Εκδήλωση για τη χρόνια νεφρική νόσο και την αντιμετώπιση της εξουθένωσης φροντιστή ασθενούς.


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, μία ειδική εκδήλωση για την νεφρική νόσο και τους τρόπους πρόληψης και επιβράδυνσης της εξέλιξής της. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΜΚΟ ΕΠΙΟΝΗ,  με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού. 


Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μιχάλης Σεκαδάκης, στέλεχος του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού και συντόνισε ο κ. Σπυρίδων Ζορμπάς, πρόεδρος της ΜΚΟ ΕΠΙΟΝΗ και Project Manager προγραμμάτων της Ε.Ε.

Την εισήγηση του θέματος: "Τι ονομάζουμε νεφρική νόσο και τρόποι πρόληψης και επιβράδυνσης της εξέλιξης αυτής", έκανε ο ιατρός Μανώλης Λογοθέτης, Νεφρολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης της Αίγινας.

Η εισήγηση διαπραγματευόταν τους παράγοντες εκείνους που προκαλούν νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια, τα διαγνωστικά μέσα έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και αναφορά στις μεθόδους που ο θεράπων ιατρός ακολουθεί για την καθυστέρηση της εξέλιξης σε τελικό στάδιο. Μετά το τέλος της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ομιλίας, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της dr. sc. Slađana Štrkalj Ivezić η οποία έγινε στα αγγλικά, με θέμα "Interventions to help caregivers to prevent burn out''.

Τέλος, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας διανεμήθηκαν φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό για την διαχείριση της νεφρικής νόσου, για το πρόγραμμα της Ε.Ε. ECARIS, για τα οφέλη του αθλητισμού για τους νεφροπαθείς και έντυπο υλικό για την δωρεά οργάνων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png