Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση, στο πλαίσιο δράσης του Δήμου Αίγινας και του Κέντρου Υγείας για την παγκόσμια ημέρα διαβήτη.

20231114_125436-00.jpg

Με στόχο την ενημέρωση και τον προληπτικό έλεγχο των κατοίκων του νησιού, πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Νοεμβρίου, ημερομηνία που είναι άλλωστε παγκόσμια ημέρα διαβήτη, δράση από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας και με την υποστήριξη της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, μπροστά από τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου στην παραλία της Αίγινας. 


Η ιατρός κ. Βασιλική Γουρζή και η νοσηλεύτρια κ. Όλγα Λιούλιου, εξαιρετικές και οι δύο στο αντικείμενό τους, μίλησαν με τους κατοίκους του νησιού που πήραν μέρος στην ιατρική αυτή δράση, τους ενημέρωσαν για τον διαβήτη και τους έκαναν έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δράση είχα πραγματοποιηθεί και πέρυσι στον ίδιο χώρο. Φέτος ο αριθμός των κατοίκων του νησιού που συμμετείχαν ήταν πολύ μεγαλύτερος. "Γενικότερα έχει πάει πάρα πολύ καλά η ημέρα, έχει έρθει αρκετός κόσμος, έχουμε ενημερώσει γι΄ αυτά αυτά που πρέπει να κάνουμε για διατροφή και άσκηση και γενικότερα μία διατήρηση του ιδανικού μας βάρους. Αυτά είναι, ουσιαστικά, που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας", είπε η ιατρός κ. Βασιλική Γουρζή.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε η νοσηλεύτρια κ. Όλγα Λιούλιου μιλώντας στο Aegina Portal, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο πέρυσι, είχαν ανάγκη την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, καθώς ήταν πολύ κοντά ώστε να συγκεντρώσουν πολλούς παράγοντες κινδύνου, που θα τους οδηγούσαν μελλοντικά στον διαβήτη. "Κάποιοι από αυτούς προέκυψαν σαν διαβητικοί ασθενείς, οπότε αυτό μάς έπεισε ακόμη πιο έντονα, ότι χρειάζονται τέτοιες παρεμβάσεις στην κοινότητα", υπογράμμισε η κ. Λιούλιου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png