Το νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος", ανάμεσα στις μονάδες, όπου δεν προβλέπεται επιβάρυνση 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΕΟΠΥΥ.

DSC_0146-agios-dionisios.JPG
Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβάρυνση των 1 και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις, έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ,  την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Στην ανακοίνωση, εκτός από τις εξαιρέσεις των ασθενών, περιλαμβάνονται, επίσης, οι μονάδες στις οποίες δεν προβλέπεται η καταβολή του ποσού από τους δικαιούχους περίθαλψης ΕΟΠΥΥ. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το νοσοκομείο της Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος".

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της εφαρμογής του άρθρου 25 του ν.5102/2024 (ΦΕΚ Α’ 55) και κατόπιν ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

Για τις προληπτικές εξετάσεις που υπάγονται στο πρόγραμμα Δοξιάδη, δεν προβλέπεται καταβολή του ποσού, καθότι εντάσσονται σε καθεστώς ειδικής χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας και δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής.

Δεν προβλέπεται καταβολή του ποσού του ανωτέρω Νόμου από τους δικαιούχους περίθαλψης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για εξετάσεις που εκτελούνται στα Δημόσια, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», στο Γενικό  Νοσοκομείο Θήρας , στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στην «Παναγιά Φανερωμένη - Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα», στο Νοσοκομείο Αίγινας « Ο Άγιος Διονύσιος », στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και γενικά σε παρόχους οι οποίοι για εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς-δικαιούχους περίθαλψης Ε.ΟΠ.Υ.Υ. δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι Ευρωπαϊκών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του δεύτερου εδαφίου της περ. 12 της υποπαρ. 2 της παρ. ΙΒ του ν. 4093/2012 (Α΄222), όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 5102/2024 και ως εκ τούτου δεν γίνεται και σε αυτούς παρακράτηση ποσού (1-3 €).

Τέλος, επισημαίνουμε ότι εξαιρούνται της καταβολής του ποσού του ανωτέρω Νόμου, οι
πάσχοντες από:

   - μεσογειακή αναιμία

   - δρεπανοκυτταρική νόσο

   - χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση

   - οι πάσχοντες από κυστική ίνωση

   - οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

   - οι ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

   - όπως και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, πιστοποιημένη από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, για οποιαδήποτε πάθηση. 

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 25 του ν. 5102/2024 (ΦΕΚ Α’ 55), όπως διευκρινίζονται στην υπ΄ αριθ. πρωτ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.23721/29.04.2024 (ΑΔΑ: 9ΕΤ64ΦΥΟ-ΕΟΞ) Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας".Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png