"Γολγοθάς" για εκατοντάδες ασφαλισμένους όλων των ταμείων στην Αίγινα. .

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ασφαλισμένοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων του νησιού, καθώς όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και στην Αίγινα, από την 1η Ιανουαρίου τα φαρμακεία έχουν αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων. Η χρονιά ξεκίνησε με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ μετά την ικανοποίηση του θέματος των άμεσων πληρωμών του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των οφειλών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), σήμερα λειτουργούν κανονικά.


Ωστόσο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους και αυτό έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του νησιού, ανθρώπους με μακροχρόνια προβλήματα υγείας και φυσικά τους συνταξιούχους τους Αίγινας, που το ελάχιστο εισόδημά τους εξανεμίστηκε από το χαράτσι της ΔΕΗ. Κάτοικοι του νησιού εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το νέο αυτό πρόβλημα, ενώ εκτός μικροφώνου οι φαρμακοποιοί παραδέχονται ότι και οι ίδιοι προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τις σημαντικές περιπτώσεις. Ένα μικρό σημάδι αισιοδοξίας αποτελεί η γενικότερη πεποίθηση ότι αυτή η απόφαση του κλάδου των φαρμακοποιών θα λήξει σύντομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png