Με μεγάλη προσέλευση ξεκίνησε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Αίγινα. Η κυρία Δήμητρα Στάθη Χατζίνα για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος. .

Με μεγάλη προσέλευση ξεκίνησε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται από το Δήμο Αίγινας σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία αυτής της εθελοντικής δράσης, αποτελεί το γεγονός ότι οι μονάδες αίματος που συγκεντρώνονται προορίζονται για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, μία ενότητα του Δήμου Αίγινας η ύπαρξη της οποίας δεν είναι γνωστή σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Για αυτό το θέμα ζητήσαμε από την υπεύθυνη τράπεζας κυρία Δήμητρα Στάθη - Χατζίνα να μας μιλήσει για την κοινωνική αξία αυτής της προσπάθειας.


Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ξεκίνησε να υφίσταται το 1985, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Γεωργίου Γιαννούλη. Αυτή η πρωτοβουλία γνώρισε τη στήριξη όλων των δημοτικών αρχών που ακολούθησαν. Η κυρία Στάθη - Χατζίνα συμπληρώνει ότι η Δημοτική Τράπεζα Αίματος είναι ελλειμματική και εξηγεί ότι στο νησί έχουν προσφερθεί περισσότερες μονάδες αίματος, από ότι το ίδιο μπόρεσε μέχρι σήμερα να συγκεντρώσει. Για το λόγο αυτό θέλησε να ευχαριστήσει το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας για τη συνεχή προσφορά του. Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμα. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή των κατοίκων του νησιού έχει κάθε χρόνο αυξητικές τάσεις, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το μήνυμα της συμμετοχής όλο και περισσότερων νέων ανθρώπων σε αυτή την προσπάθεια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png