Δράση από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ στο Λαογραφικό Μουσείο. .

Μία εξαιρετικά επιτυχημένη δράση ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο Λαογραφικό Μουσείο, από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ, που έχει ως στόχο την ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος Εντέρου. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί μέσα σε ένα φουσκωτό ομοίωμα του παχέος εντέρου, που έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα του Λαογραφικού. Πρόκειται για μία πρωτότυπη, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη πρωτοβουλία, που βοηθά τους επισκέπτες να κατανοήσουν και να προλάβουν την εκδήλωση του καρκίνου του παχέος Εντέρου.


Για τον ίδιο σκοπό διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό με σχετικές πληροφορίες, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να μιλήσει με τους ειδικούς επιστήμονες που βρίσκονται εκεί. Η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες που πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο του 2012 στο Εμπορικό Κέντρο ‘’Athens Heart’’, στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και στα παραρτήματά μας στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-21015, την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Ογκολόγων Πεπτικού. Ώρες λειτουργίας από 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. &  από 17.30 μ.μ. – 19.30 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png