Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή το πρόβλημα της καθυστέρησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ για το νοσοκομείο Αίγινας.

Χωρίς ορατή λύση φαίνεται να συνεχίζονται τα οικονομικά προβλήματα του Νοσοκομείου Αίγινας "Άγιος Διονύσιος" καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη στα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ και τις παλαιότερες οφειλές από άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Να σημειώσουμε ότι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κύριο Σώζων Βελιώτη, επιβεβαίωσε ότι τα προβλήματα στη μισθοδοσία συνεχίζονται. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η διοίκηση κάλυψε πρόσφατα τον έναν από τους τρεις μήνες που όφειλε στους εργαζομένους και αναζητά τα χρήματα για τους επόμενους δύο που παραμένουν απλήρωτοι.


Το θέμα του νοσοκομείου της Αίγινας φαίνεται ότι θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα μετά από ερώτηση του βουλευτή Παναγιώτη Μελά. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, κάτι που ωστόσο δεν έγινε καθώς από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σύμφωνα με την ερώτηση τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν στο νοσοκομείο συνολικά περίπου 1.000.000 ευρώ.  Ειδικότερα, 700.000 ευρώ περίπου του οφείλουν τα Ταμεία πριν το 2012 και 300.000 ευρώ ο ΕΟΠΥΥ για το 2012.