"Για σας, που σας μοιάζω...". Αφιέρωμα στον ποιητή Σπύρο Ραδίτσα.

Δελτίο Τύπου.
Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον ποιητή και λογοτέχνη, Σπύρο Ραδίτσα, έναν καλλιτέχνη που έχει αφήσει όσο λίγοι το στίγμα του στη σύγχρονη Ελληνική Γραμματεία.
Η μικρού μήκους ταινία με τίτλο "Για σας, που σας μοιάζω...", εστιάζει σε δέκα ποιήματα του δημιουργού, επιλεγμένα μέσα από τις πρόσφατες συλλογές του: "Εξ' αφορμής", "Επειγόντως" και "Με την Πρώτη Ματιά". Πέντε άνθρωποι, πέντε διαφορετικές ματιές, πέντε ξεχωριστοί κόσμοι προσεγγίζουν, αλληλεπιδρούν και ερμηνεύουν, ο καθένας με τη δική του οπτική, τα έργα του Σπύρου Ραδίτσα.
Μέσα σε ένα ποιητικό σύμπαν που προκαλεί συγκινησιακές φορτίσεις και κορυφώσεις, απεικονίζεται μια όψη πραγματικού βίου κι ένας βαθύς ανθρωπισμός. Το υποκειμενικό στοιχείο, με την ευαισθησία και το ευγενικό πάθος, πλάθει κι εκφράζει εικόνες και συναισθηματικές καταστάσεις του αντικειμενικού κόσμου. Οι εικόνες του, ποικίλες, αστράφτουν, σα να θέλουν να πλάσουν ή να φωτίσουν ένα καινούργιο σύμπαν ιδανικό, πιο ανθρώπινο. Κι άλλες προβάλλουν σαν μια τραγική έκθεση εσωτερικού πόνου. Με οδηγό αυτήν την αισθητική πυξίδα, η ταινία παλεύει με την εικόνα και το συναίσθημα, με το φως και το σκοτάδι, με την κοινωνικότητα και τη μοναξιά.
Τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν στην Αίγινα, διήρκησαν τρεις εβδομάδες και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του Απρίλη 2016.
Συμμετέχουν κατ' αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Κώστας Ζορμπαλάς
Περσεφόνη Λαλιώτη
Πασχάλης Μελισσάρης
Στέλλα Πάσχα
Μαίρη Σταυρίδου
Πρωτότυπη Μουσική:
Ειρήνη Κουνάδη
Σκηνοθεσία / Εικονοληψία / Μοντάζ:
Ανέστης Κορνέζος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png