Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ εμπνέει του μαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας.

Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπο και το έργο της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ. Βεβαίως θα μπορούσαν να γραφούν πολλά για αυτή την εκδήλωση, όμως αυτό που ξάφνιασε ευχάριστα είναι ότι στην εποχή των χιλιάδων μηνυμάτων, των απόψεων και των ετερόκλητων συνθέσεων που καταφέρνει η τεχνολογία του διαδικτύου, η ποίηση μπορεί να ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα, στα χαοτικά πια, χάσματα των γενεών και να κρατά σε εγρήγορση ένα ακροατήριο από έφηβους μαθητές. Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ κατάφερε να γίνει ένα σημείο αναφοράς και ένας πομπός έμπνευσης για το εφηβικό κοινό του Γενικού Λυκείου Αίγινας. Σημείο αναφοράς γιατί όσο διάβαζε τους στίχους της, ένοιωθε κανείς ότι στροβιλίζονταν γύρω της, με κάποια γεωμετρική ακρίβεια, οι πολύχρωμες σκέψης, τα φωτεινά όνειρα, τα ταξίματα, για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο των μαθητών εφήβων.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε με το χαιρετισμό από τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας κυρίου Γιάννη Πούντο, περιελάμβανε μουσικά διαλείμματα από την ορχήστρα εγχόρδων της Μουσικής Σχολής "Άγιος Νεκτάριος", υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Σπίτζινγκ, συνεχίστηκε με την εισήγηση από τον λογοτέχνη Πάνο Σταθογιάννη για το έργο της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ και ομιλία από τη συγγραφέα κυρία Μαίρη - Γαλάνη Κρητικού. Η κυρία Μαίρη - Γαλάνη Κρητικού παρέθεσε προσωπικά της βιώματα, δημιουργώντας με ενδιαφέροντα τρόπο μία ενότητα από τον αστικό και νησιωτικό χαρακτήρα, που λάμβανε η ζωή της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές που εμπνεύστηκαν από το έργο της παρουσίασαν στιγμιότυπα από τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της δεκαετίας του 1960 έως σήμερα, ενώ οπτικοποίησαν δύο ποιήματά της. Δύο ποιήματα, εμπνευσμένα από το έργο της παρουσιάστηκαν επίσης από μαθητές του λυκείου.

Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών σχετικά με το πόσο την επηρέασε ο νονός της, ο Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και για τα συναισθήματά της όταν μεταφράζει έργα άλλων δημιουργών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαθητές του σχολείου να της προσφέρουν λουλούδια και ένα πορτρέτο της ψηφιακά επεξεργασμένο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png