Εικόνες και ποίηση στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας με τον Δημήτρη Τσιγκράκη..

Μία βραδιά γεμάτη από εικόνες και ποίηση απόλαυσαν οι φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, σε εκδήλωση που έγινε χθες από το "Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας" και το "Φιλολογικό Καφενείο", με καλεσμένο τον Δημήτρη Τσιγκράκη, φωτογράφο, συγγραφέα και ποιητή, που παρουσίασε την ενότητα του έργου του: "Της σιωπής ο βράχος", "μύθους και αλήθειες που φθάνουν από τα βάθη των αιώνων και της  ψυχής χάνονται μέσα στο χρόνο. Ευτυχώς τμήματα κληρονομήσαμε – και μέσα μας. Το ντοκουμέντο αυτό αποτελεί μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας.  Τη στιγμή που ο χείμαρρος του πνεύματος χώρεσε στις όχθες της τέχνης και, κυλώντας, έφθασε στις εκβολές του σήμερα, συνάντησε το γάμο φωτογραφίας και ποίησης" όπως περιγράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.


Η ενότητα περιελάμβανε φωτογραφίες από αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της και Αίγινας και απαγγελία ποιημάτων, που ο καλλιτέχνης έχει γράψει για κάθε εικόνα ξεχωριστά, ενώ το εγχείρημα συνοδευόταν από αρχαιοελληνική μουσική. Μία εμπειρία ξεχωριστή, που γέμισε με "συναισθήματα ψυχής" το κοινό. Ο Δημήτρης Τσιγκράκης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968. Έχει  κάνει σπουδές φωτογραφίας, θεάτρου, και video ντοκιμαντέρ. Έχει  κάνει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, και πέντε ομαδικές, έχει  συγγράψει δύο θεατρικά έργα, μια  ποιητική συλλογή παράλληλα με φωτογραφικές εικόνες κι ένα σενάριο για μικρού μήκους ταινία. Ζει και εργάζεται  στη Θεσσαλονίκη ως φωτογράφος και ηθοποιός.

Η επόμενη δράση από το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας, αφορά έκθεση με τίτλο "Cheap Art Photos", που θα γίνει στον χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου και θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, βιβλίων σχετικών με τη φωτογραφία και άλλων παρόμοιων αντικειμένων, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές. Η έκθεση θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png