Ποιητική βραδιά και παρουσίαση σύγχρονων ποιητών από την Αίγινα.


Μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση αποτέλεσε η ποιητική βραδιά, που περιελάμβανε την παρουσίαση ποιητών οι οποίοι έζησαν ή ζουν στην Αίγινα και φυσικά την απαγγελία παλαιών και νέων ποιημάτων τους. Η ποιητική βραδιά αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και του Περιβαλλοντικού και Πολιτισμικού Συλλόγου "Ο Άγιος Λεόντιος". "Βλέπω ότι ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας, στην ξεχωριστή βραδιά που γίνεται για να τιμήσουμε τους ποιητές που έζησαν και ζουν στην Αίγινα" είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή, προλογίζοντας την εκδήλωση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. "Ο Σύλλογος μας αγκάλιασε την πρόταση που έγινε από την αντιπρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτισμικού Συλλόγου "Ο Άγιος Λεόντιος" κυρία Καίτη Τύμη - Εμμανουήλ, να παρουσιάσουμε από κοινού τους ποιητές που έζησαν και ζουν στην Αίγινα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να γίνε και μία απογραφή των ποιητών και μία προσπάθεια τακτικής παρουσίασης τους, αλλά ίσως - ίσως και μια παρουσίαση ενός βραβείου ποιητικής βραδιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποιητές και τις ποιήτριες, που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση μας, μας τιμά ιδιαιτέρως η παρουσία τους." Η κυρία Αλυφαντή ευχαρίστησε τους κυρίους Ανδρέα Αποστολίδη, Βασίλη Γκίνη, Ηλία Καπάνταη και φυσικά την κυρία Καίτη Τύμη - Εμμανουήλ για την απαγγελία των ποιημάτων.

<
Ακολούθησε η εισήγηση της κυρίας Καίτης Τύμης - Εμμανουήλ την οποία μπορείτε να δείτε στο πρώτο video που συνοδεύει το άρθρο, όπως και το πρώτο μισό της παρουσίασης των ποιημάτων. Το Aegina Portal κατέβαλε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταγράψει και να επεξεργαστεί τα δύο videos, στα οποίο περιλαμβάνονται το σύνολο των ποιητών από την Αίγινας που έλαβαν μέρος στην ποιητική βραδιά της Κυριακής, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να αποτελέσει μια ικανοποιητική καταγραφεί των ποιητών του νησιού, αρκετοί από τους οποίους παρουσιάζονται για πρώτη φορά μέσα από το Aegina Portal. Από αυτή την άποψη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και εμείς με τη σειρά μας τους δύο συλλόγους για την ευκαιρία που μας έδωσαν να καταγράψουμε αυτό το υλικό.


Συνολικά παρουσιάστηκαν τα έργα 32 ποιητών από το νησί, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι: Αγγελάκη - Ρουκ Κατερίνα, Ανδρούτσος Αλέξανδρος, Αποστολίδης Ανδρέας, Βεργίτης Τίτος, Γιαννούλη - Κατσιμίγκου Ταρσία, Γκίκας Γεώργιος, Διακογιάννης Λευτέρης, Δραγούμης Μάρκος, Εμμανουήλ Ανδρέας, Θώδος Νεκτάριος, Κολαίτη Πατρίτσια, Κόμης Γιώργος, Κορνέζος Ανέστης, Κουμπενάς, Βασίλης, Κυριακόπουλος Αντώνης, Λίσβας Νίκος, Λυκούρη - Παπαγεωργίου Μάρθα, Μαρίνη Πραγκαστή Γρηγορία, Μαρίνος Γιώργος, Μπέσση Άννα, Μπέσης Σώζων, Μοροζίνης Πέτρος, Νησιώτης Κώστας, Παπαθανασόπουλος Θανάσης, Ραδίτσας Σπύρος, Σαραντάκου - Πρωτονοταρίου Κική, Σταμάτης Κώστας, Σερέτης Άγγελος, Τσαχουρίδου - Λαζάρου Στέλλα, Τύμη - Εμμανουήλ Καίτη, Φράγκου Βασιλική και Φωτίου Ζαχαρίας.

Η βραδιά έκλεισε με ποίημα που απάγγειλε η δημοσιογράφος κυρία Ελένη Κυπραίου, ενώ χαιρετισμό απεύθηναν οι κύριοι Τσατήρης, Σακκιώτης και Μούρτζης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Γιώργος Τσατήρης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πούντος, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρώην δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, η δημοτική σύμβουλος κυρία Σοφία Πετρίτου, η δημοτική σύμβουλος κυρία Μαρία Γιαννοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου κύριος Κώστας Γαλάνης, ο κύριος Δημήτρης και η κυρία Φλώρα Καψάλη από το Ίδρυμα Ανδρέα Δημητρίου Καψάλη, η κυρία Βάντα Βάρτζελη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών  "Η Αφαία" και πλήθος κόσμου.


Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png