Εκδήλωση για τη Βουκολική Ποίηση στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.


Μία εκδήλωση κατά την οποία αναπτύχθηκε ένα θέμα το οποίο δεν συναντάμε και τόσο συχνά, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Η εκδήλωση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:15 μ.μ. είχε ως θέμα τη "Βουκολική Ποίηση" με κεντρικό ομιλητή το συγγραφέα και λογοτέχνη κύριο Κώστα Σταμάτη. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή, η οποία αφού χαιρέτησε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο Σύλλογος αποφάσισε να προγραμματίσει αυτή την εκδήλωση.


Ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο κύριος Κώστας Σταμάτης έκανε μια αναλυτική περιγραφή για τη βουκολική ποίηση και περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι της υπαίθρου και του καθημερινού μόχθου, δημιούργησαν ένα ξεχωριστώ είδος ποίησης υμνώντας τη Φύση, αλλά και την καθημερινή τους πραγματικότητα. Ο κύριος Σταμάτης χαρακτήρισε "συνθέματα" αυτές τις δημιουργίες, καθώς ο ίδιος ο δημιουργός τους γινόταν και τραγουδιστής τους, τους προσέδιδε μέλος και μετά στόμα με στόμα, άκουσμα με άκουσμα διαδίδονταν και σε άλλους, που τα αγαπούσαν και τα τραγουδούσαν και οι ίδιοι.

Η αναλυτική παρουσίαση του κυρίου Σταμάτη, έκανε κατανοητά τα στάδια της δημιουργίας από την ατόφια βουκολική ποίηση στο χώρο της εργασίας, μέχρι το έντεχνο δημοτικό τραγούδι που υπηρετούν και μελετούν γνωστά ονόματα της ποίησης και της μουσικής. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κυρίου Σταμάτη, υπήρχαν μικρά διαλύματα ή καλύτερα μουσικά παραδείγματα  από τη φλογέρα του κυρίου Γιάννη Κάσση και ποιητικές απαγγελίες των κυρίων Ηλία Καπάνταη  και Ανδρέα Αποστολίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Λεούσης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αλλά και φίλοι της ποίησης που γέμισαν το εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png