"Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα". Ένα "ταξίδι" στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.


"Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα" ήταν ο τίτλος της υπέροχης εκδήλωσης που διοργάνωσε το "Σπίτι της Κύπρου", Μορφωτικό Γραφείο Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής.

Ο στοχασμός, τα λυρικά χρώματα, οι αισθήσεις, η υπερβατική σκέψη του ποιητή συναντούν την πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού. Τραγούδια ερμήνευσε ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος καλλιτέχνης Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ποιήματα διάβασε η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ μουσικά κομμάτια εκτέλεσε στο πιάνο ο Γιάννης Τσανακαλιώτης, σε σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού.
 
Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη και ο κ. Γιώργος Μαντάς, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.
 
Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς και τους φωτισμούς, επιμελήθηκε η εταιρία "ΗχοΟπτική" του κ. Νίκου Δερματά.