Αφιερωμένη στο Γιώργο Σεφέρη η φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.

DSC_00450-kapsali.JPG
Μία ακόμη εξαιρετική εκδήλωση, προστέθηκε στο κύκλο των κεντρικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, τις οποίες έχει διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια το Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη και ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Το κοινό ανταποκρίθηκε κι αυτή τη φορά στο κάλεσμα μίας ποιοτικής βραδιάς, παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο καύσωνας. Την εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου του Ιδρύματος κ. Φλώρας Καψάλη, τον οποίο μετέφερε και ανέγνωσε ο κ. Γιώργος Μαντάς, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Στη συνέχεια η κ. Λίλη Βογιατζή - Λεούση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε την ομιλία του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμου Ζώρα, με θέμα τη γλώσσα στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. Η ομιλία είχε τίτλο: "Πάνω στην άμμο την ξανθή γράψαμε τ’ όνομά της".

Ακολούθησε συναυλία με τους μουσικούς Βίβιαν Μπρέντα- Κανελλά στο πιάνο, τον Παναγιώτη Βώρο στην κιθάρα και την Ειρήνη Βώρου στο τραγούδι, που με το ταλέντο τους και τις ερμηνείες τους "ταξίδεψαν" το κοινό, με όχημα τη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη από τον Μίκη Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μεγάλη η χαρά για το κοινό της Αίγινας, που απόλαυσε τρεις σπουδαίους μουσικούς οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους στο νησί.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης, κ. Καίτη Σαλπέα, κ. Νεκτάριος Λεούσης, επίσης, ο κ. Σάκης Σακκιώτης πρώην δήμαρχος του νησιού και πλήθος κόσμου που γέμισε με την παρουσία του το αμφιθέατρο του Ιδρύματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png