Μία υπέροχη ποιητική βραδιά για το έργο του Λευτέρη Διακογιάννη, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.


Μία υπέροχη ποιητική βραδιά, χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, όπου παρουσιάστηκαν έργα του Λευτέρη Διακογιάννη. Η ιδιαιτερότητα της ποιητικής βραδιάς ήταν, ότι τα ποιήματά του απαγγέλθηκαν σε μελοποίηση του Πέτρου Κορέλη, με παράλληλη προβολή εικαστικών έργων της Δήμητρας Κατσίρου. Την απαγγελία έκαναν η Αρχοντούλα Γεωργοπούλου και η Στέλλα Πάσχα. Αποσπάσματα από το λογοτεχνικό του έργο διάβασε ο Λευτέρης Αθερινός, Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την ανάλυση του έργου τού Λευτέρη Διακογιάννη έκανε η Αναστασία Μπέση. 


Η Αναστασία Μπέση, παρουσιάζοντας τον Λευτέρη Διακογιάννη, κατά την έναρξη της εκδήλωσης είπε: "Ο Λευτέρης Διακογιάννης γεννήθηκε στην Κω το 1943. Σπούδασε στο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω και σε μια Σχολή Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων. Το 1964 στα 19 του φεύγει για την Αφρική στο Κονγκό όπου έμεινε μέχρι το 1974. Από το 1974 μέχρι το 1981 εργάστηκε ως προϊστάμενος ανταλλακτικών στο τμήμα της Βοξόλ στην Εταιρεία Σαρακάκης, από το 1981 μέχρι το 2009. Έπειτα δημιούργησε ένα κατάστημα ειδών δώρου και χρυσό. Από το 2009 είναι συνταξιούχος.

Ο Λευτέρης Διακογιάννης έχει επιλέξει την Αίγινα ως δεύτερη πατρίδα του και καθημερινά εκδηλώνει την αγάπη του σ’ αυτή. Φυτεύοντας λουλούδια στο παραλιακό μέτωπο της Αίγινας, έχει βελτιώσει με παρεμβάσεις του πρόσβαση και την παραμονή σε παραλία στα πλακάκια, έχει βοηθήσει στη χάραξη των μοναδικών σε ομορφιά μονοπατιών της ορεινής Αίγινας.

Ρομαντικός κι ευαίσθητος, δηλώνει καθημερινά την παρουσία του στο καφενείο της δημαρχίας ή κάνοντας την απογευματινή του βόλτα στον Άγιο Νικόλαο το Θαλασσινό.

Οι δημιουργικές ανησυχίες του εκφράζονται με την προσφορά του στο να θέλει να δώσει με αγάπη, ένα τόνο καλλιτεχνικό, λογοτεχνικό, στον τόπο του.

Έχουν γίνει δύο παρουσιάσεις και μία στην Κω και μία στο “Λεξικοπωλείο” στην Αθήνα. Έχει πάρει μέρος στις ποιητικές βραδιές που διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός και Πολιτισμικός Σύλλογος Κυψέλης Αίγινας “Ο Άγιος Λεόντιος” με επιμέλεια της προέδρου κυρίας Τίμης Καίτης, επίσης ο Μορφωτικός Σύλλογος “Ο Καποδίστριας” και ο ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της νεοελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων "Χάρη Πάτση”.

Ποιητικές του συλλογές: "Πιρόγες", "Σ' ένα κοχύλι", "Χαρακιές", "Στον καιρό της κρίσης", "Πάντα εκεί θα ταξιδεύεις", "Ανάσες". Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο "Η Αίγινα της Νικόλ Ντιμπουά" και το βιογραφικό "Φεύγεις κι εσύ;" το οποίο μεταφράστηκε στην Γαλλία το 2017". "

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και πλήθος κόσμου, που τίμησε με την παρουσία του το έργο του Λευτέρη Διακογιάννη και απόλαυσε μία όμορφη λογοτεχνική βραδιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png