"Ένα δάκρυ μας στην πανδημία". Η νέα ποιητική συλλογή του Λευτέρη Διακογιάννη.

 
Κυκλοφόρησε από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Πάτση, η νέα ποιητική συλλογή του Λευτέρη Διακογιάννη, που έχει τίτλο: "Ένα δάκρυ μας στην πανδημία". Ο ποιητικής περιδιαβαίνοντας τα αγαπημένα του μέρη, τον καιρό της πανδημίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, περιγράφει τις νέες του βιωματικές εμπειρίες, συχνά, με φόντο το λιμάνι και την παραλία της Αίγινας. Επίκεντρο η έλλειψη της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τα πνιγηρά συναισθήματα που δημιουργούνται και γιγαντώνονται από τα κρύα, χειμωνιάτικα απογεύματα στο νησί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο ποιητικής καταφέρνει και εξισορροπεί την απώλεια της ανθρώπινης παρουσίας, στρέφοντας το βλέμμα του σε αγαπημένα πράγματα, όπως στα τριαντάφυλλα και οι ιβίσκοι του.
 
Η έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, ποιήματα που γράφτηκαν το 2018 και φιλοξενεί πίνακες που φιλοτέχνησε η Δήμητρα Κατσίρου.
 
Ο Λευτέρης Διακογιάννης γεννήθηκε στην Κω το 1943. Φοίτησε στο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω και σπούδασε σε Σχολή Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων. Το 1964, στα δεκαεννιά του, έφυγε για την Αφρική, στο Κονγκό, όπου έμεινε μέχρι το 1974. Επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 1974 μέχρι το 1981 εργάστηκε ως προϊστάμενος στο τμήμα ανταλλακτικών της "Βωξόλ" στην εταιρεία "Σαρακάκης". Αμέσως μετά άνοιξε κατάστημα ειδών δώρου και χρυσού μέχρι το 2009 οπότε βγήκε στη σύνταξη. Ασχολείται πλέον με το γράψιμο και με την ιστιοπλοΐα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png