10η Ποιητική Βραδιά. Μια καλοκαιρινή βραδιά "πλημμυρισμένη" από ποίηση, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.


Επιτυχημένη και συγκινησιακά φορτισμένη, ήταν η 10η Ποιητική Βραδιά, που πραγματοποιήθηκε χθες στο βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο τομέας Πολιτισμού του Περιβαλλοντικού και Πολιτισμικού Συλλόγου Κυψέλης Αίγινας "Ο Άγιος Λεόντιος" και σ' αυτήν παρουσιάζονται έργα σύγχρονων ποιητών που ζουν στην Αίγινα.


Η χθεσινή Ποιητική Βραδιά είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ο επιτυχημένος καλλιτεχνικός θεσμός, επέστρεψε μετά την τελευταία εκδήλωση, που είχε πραγματοποιηθεί το 2018.
 
Το πρώτο μέρος της, το οποίο παρουσιάζεται στο video, περιελάμβανε φιλολογικό και καλλιτεχνικό μνημόσυνο, της Μαρία Μπονίκου, του Ανδρέα Εμμανουήλ, του Κώστα Σταμάτη και της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ, όλοι τους μέλη αυτής της ποιητικής συντροφιάς, που μετρά δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
 
Στην επιτροπή συμμετείχαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καίτη Τύμη Εμμανουήλ, η κ. Άντζη Ζησιμάτου - Δρούλια, η κ. Βάσω Χαμαλέλη - Μπούκλα και η κ. Αναστασία Μπέση. Την εκδήλωση "έντυσαν" μουσικά η καθηγήτρια εγχόρδων Αρετή Πηγιαδίτη, ο καθηγητής κλασικής κιθάρας Διονύσης Μικέλης και ο καθηγητής βιολιού Κωνσταντίνος Ζήκος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με έργα τους 25 ποιητές, που απήγγειλαν οι ίδιοι ή τα μέλη της επιτροπής.

Οι ποιητές που συμμετείχαν ήταν οι: Αξιώτου Παναγιώτα, Γαβρίλης Παντελής, Γαλάρης Σπύρος, Γύρας Μιχάλης, Γιώτα Ιωάννα, Γκότσης Χρήστος, Δαβουρλής Ανδρέας, Διακογιάννης Λευτέρης, Διονυσιάδου Λίζα, Ζησιμάτου - Δρούλιοα Άντζη, Καπάνταης Ηλίας, Κολαΐτη Πατρίτσια, Μαρίνος Γιώργος, Μελισσάρης Πασχάλης, Μπαστιά Μισέλ, Περατινού - Καλογιάννη Ιωάννα,Ραδίτσας Σπύρος, Σταυρόπουλος Κώστας, Τζιάλλα - Μάντζιου Ελευθερία, Τύμη - Εμμανουήλ Καίτη, Τσιμπούρης Δημήτρης, Φράγκου Βασιλική, Φώσκολος Σταύρος, Χαμαλέλη - Μπούκλα Βασιλική.
 
Την Ποιητική Βραδιά παρακολούθησε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο τέως δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, εκπρόσωποι συλλόγων και το κοινό που απόλαυσε μια καλοκαιρινή βραδιά ποίησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png