Ρένος Χαραλαμπίδης - Βασίλης Βασιλάκης. Απόσπασμα από το έργο του Ν. Καζαντζάκη ''Ι. Καποδίστριας''.

Μία διαφορετική προσέγγιση του Ιωάννη Καποδίστρια, μία προσέγγιση από την πένα του Νίκου Καζαντζάκη και το έργο "Ιωάννης Καποδίστριας", παρακολούθησε το κοινό κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα Καποδιστριακά Κτίρια. Πιο συγκεκριμένα στον όροφο του Κυβερνείου και στα πλαίσια του προγράμματος για τον εορτασμό της άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, οι γνωστοί ηθοποιοί Ρένος Χαραλαμπίδης και Βασίλης Βασιλάκης, ερμήνευσαν ένα απόσπασμα από τη σκηνή της συνάντησης του Μακρυγιάννη με τον Καποδίστρια.



Το έργο γράφτηκε στην Αίγινα το 1944, καθώς το θέμα απασχολούσε τον Καζαντζάκη ήδη από το 1939, ενώ την ώθηση για να γράψει αυτό το έργο του έδωσε το Αντάρα στ’ Ανάπλι του Θεοτοκά, από τον οποίο μάλιστα ζήτησε τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. Τους δύο ηθοποιούς συνόδεψαν στο θεατρικό αναλόγιο οι νεαρές Ίριδα Βασιλάκη στο φλάουτο και Νικολέτα Βερώνη στο βιολί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png