"Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Μία κεντρική έκθεση, 25 παράλληλες δράσεις. 10-18 Ιουλίου.

Με ένα εντυπωσιακό video, που παρουσιάζει μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Αίγινας, η ομάδα του Aegina Rising καλεί τους κατοίκους και τους φίλους του νησιού στην έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Οι εκθέσεις "Φαντάσου την πόλη" έχουν πραγματοποιηθεί σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως το Ηράκλειο, το Μεσολόγγι, ο Βόλος, η Χαλκίδα, το Ρέθυμνο, η Ιεράπετρα, η Κόρινθος, η Κοζάνη και αλλού. Ουσιαστικά πρόκειται για μία επιτυχημένη ιδέα, μέσα από την οποία, οι πόλεις που συμμετέχουν, έχουν τη δυνατότητα να δουν καθημερινά σημεία με τη ματιά αρχιτεκτόνων από διάφορα μέρη της Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτή. Το κέρδος είναι πολλαπλό, καθώς οι αρχιτέκτονες ή οι ομάδες των αρχιτεκτόνων που συμμετέχουν αφήνουν ως παρακαταθήκη τις μελέτες τους στην πόλη που διοργανώνει το "Φαντάσου την πόλη", ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοι που βιώνουν καθημερινά γνώριμα σημεία που ζουν, μπορούν να τα δουν μέσα από μία διαφορετική οπτική.


Το "Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013" ξεκινά την Τετάρτη 10 Ιουλίου, με κεντρικό σημείο την οδό Πλάτωνος στην παραλία της Αίγινας. Πρόκειται για το γνωστό δρομάκι δίπλα στην Εθνική Τράπεζα, που για τις ημέρες της έκθεσης αλλάζει πρόσωπο και μεταβάλλεται σε έναν εκθεσιακό χώρο. Αυτό το δρομάκι θα ενώνει ουσιαστικά το λιμάνι της Αίγινας με το Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί θα λειτουργεί έκθεση στην οποία παρουσιάζονται αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις για την πόλη της Αίγινας και το ευρύτερο τοπίο του νησιού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 21.00, και στη διάρκειά της θα υπάρχουν 25 παράλληλες δράσεις σε διάφορα σημεία του νησιού.

Το κόστος της διοργάνωσης καλύφθηκε με εθελοντική εργασία και με την υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων του νησιού.

Κεντρική ιδέα & Επιμέλεια: Ιmagine the city.

Διοργάνωση: Aegina Rising.

Υποστηρικτές: Δήμος Αίγινας, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, Ναυτικός Όμιλος Αίγινας.          

Μέγας Χορηγός: Nestle

Χορηγοί: Κρητικός Super Market, Λεούσης Ξυλεία, Δρίτσας, Artio, Μπαρμπέρης Εργοδομική, Συστεγασμένα Φαρμακεία Αίγινας, Echosound – Ρόδης, Αφοι Ρωπαΐτη, Computer Planet, Elibo productions.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png