"Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Τα εγκαίνια της έκθεσης.

Ένα διαφορετικό πρόσωπο και ύφος έχει αποκτήσει η οδός Πλάτωνος, που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Τράπεζα. Το δρομάκι που συνδέει την παραλία με την οδό Σπύρου Ρόδη και το Λαογραφικό, έχει μετατραπεί με μία ξύλινη κατασκευή πολλών μέτρων σε έναν εκθεσιακό χώρο για τις ανάγκες της έκθεσης"Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Πρόκειται για μία διαδρομή κατασκευασμένη με υλικά από ξύλο που φιλοξενεί τα τυπώματα από τις μελέτες, που έχουν εκπονήσει αρχιτέκτονες για το πως φαντάζονται διάφορα σημεία του νησιού. Αυτή η ξύλινη κατασκευή, εκτός από το λειτουργικό της ρόλο, οδηγεί στην έκθεση που ουσιαστικά συνεχίζεται στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου φυσικά με το ίδιο περιεχόμενο. Νωρίτερα στις 7 μ.μ. στη διασταύρωση οδών Π. Ηρειώτη και Βασ. Γεωργίου Α', οι φοιτητές του τμήματος  Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένου ΤΕΙ Αθηνών δημιούργησαν μία εικαστική παρέμβαση με τίτλο "το Ψάρι".


Καθώς η καλοκαιρινή βραδιά ξεκινούσε, το σημείο στο οποίο γίνεται η έκθεση γέμισε σταδιακά από επισκέπτες όλων των ηλικιών που παρατηρούσαν και συζητούσαν τη διαφορετικότητα των προτάσεων, για το πως φαντάζονται οι αρχιτέκτονες που συμμετέχουν γνώρισμα σημεία του νησιού. Η έκθεση άνοιξε με συναυλία από τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ακριβώς μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας. Το πρωτόγνωρο των σημείων που επελέγησαν ώστε να γίνει η έκθεση και τα εγκαίνιά της, δημιούργησε μία ευχάριστη σε πολλούς κατοίκους του νησιού, αλλά και παραθεριστές που έδειξαν να απολαμβάνουν τα όσα συμβαίνουν. Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας, ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από μέλη του Aegina Rising που διοργανώνει την έκθεση και του  Ιmagine the City που ουσιαστικά είναι ο δημιουργός αυτής της ιδέας.

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση αποτελεί ένα σημείο αναφοράς, γύρω από το οποίο θα εξελιχθούν για τις επόμενες οχτώ ημέρες 25 παράλληλες δράσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη στις 18:30 στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας θα γίνουν τα εγκαίνια Παράλληλης Έκθεσης με τίτλο "Τα παιδιά φαντάζονται την Πόλη", Παρουσίαση Λαογραφικής εργασίας με θέμα την αρχιτεκτονική της Αίγινας από το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης Αίγινας .

Στις 19:00 επίσης στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας "Τα παιδιά φαντάζονται την Πόλη" - Εργαστήριο - Παιχνίδι δημιουργικών κατασκευών για παιδιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png