"Αίγινα. Η αρχαία πόλη και τα λιμάνια της". Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για την ιστορία, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, που συνοδεύτηκαν από προβολή διαγραμμάτων και ταινιών, παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στην παραλία της Κολώνας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  με τίτλο: Αίγινα. Η αρχαία πόλη και τα λιμάνια της. Πολιτιστική κληρονομιά. Περιβάλλον. Τοπική Ανάπτυξη". Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας σε συνεργασία με το Περιοδικό "Αιγιναία" και  την "Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού" στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιστικιού.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τις ακόλουθες εισηγήσεις: Ανακαλύπτοντας την Αίγινα – Κολώνα, Οικισμός, Ιερό, Οχύρωση :  Κάτια Σπόρν,  Δρ. καθ. Κλασικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμι0 Paris- Lodron στο Σάλτσμπουργκ. Το λιμενικό Tοπίο της Αίγινας: Δέσποινα Κουτσούμπα, Αρχαιολόγος Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, Αρχαιολόγος. Για ένα πολιτιστικό τουρισμό: Δημήτρης Ποταμιάνος, πρ. καθηγ.  Πάντειου Πανεπιστήμιου. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση του κοινού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png