Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη και το αρχείο της ιστορικού Γεωργίας Κουλικούρδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε την Κυριακή για το ετήσιο φιλολογικό μνημόσυνο της Γωγώς Κουλικούρδη, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση - γνωριμία του κοινού με τη βιβλιοθήκη και το αρχείο της ιστορικού. Η επίσημη παρουσίαση του αρχείου και της βιβλιοθήκης της είχε γίνει ένα χρόνο πριν σε εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο. Την Κυριακή, το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το σπίτι που έζησε και εργάστηκε η Γωγώ Κουλικούρη, να δει από κοντά τη βιβλιοθήκη της, τα έγγραφα της, αλλά και να ενημερωθεί για τις εργασίες που έχουν γίνει ώστε αυτό το αρχείο να ταξινομηθεί.

Τη ξενάγηση έκανε η η βιβλιοθηκονόμος κυρία Λιλή Πέππα - Σαρρηδημητρόγλου, μέλλος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, που έχει αναλάβει την ανάδειξη και αξιοποίηση του σημαντικού αρχειακού υλικού. Η κυρία Λιλή Πέππα - Σαρρηδημητρόγλου παρουσίασε στους επισκέπτες σημαντικά στοιχεία τόσο για το αρχείο, όσο και για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε.

Να επισημάνουμε ότι το αρχείο της Γωγώς Κουλικούρδη, είναι επισκέψιμο και μπορεί πια να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για ερευνητικές εργασίες, κάτι που άλλωστε ήταν και ο στόχος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου.