Εκδήλωση για την έναρξη του τριήμερου επετειακού εορτασμού για την άφιξη και την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.

Στην αίθουσα του κινηματογράφου Τιτίνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η έναρξη των τριήμερων επετειακών εκδηλώσεων για την άφιξη και την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Την έναρξη του τριήμερου προγράμματος κήρυξε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών κύριο Ανάστου Δημητρόπουλου και η ανάγνωση της επιστολής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και άλλων επίσημων προσκεκλημένων που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στις τιμητικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια ο κύριος Σάκης Σακκιώτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη για τη συμβολή του στην ανάδειξη της Καποδιστριακής περιόδου της Αίγινας. Ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε για αυτή την τιμητική απονομή, ενώ στη συνέχεια το αφιέρωσε στην συνοδοιπόρο του, στη ζωή στην πρεσβυτέρα του Αρετή Γιαννούλη.

"Η Εκπαιδευτική Πολιτική του Καποδίστρια , ιδιαίτερα στην περιοχή του Αργοσαρωνικού" ήταν το θέμα της εισήγησης από τον κύριο Διονύση Καλαμάκη, καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε μέσα από την ανάγνωση επιστολών της εποχής, την αφετηρία της εκπαιδευτικής πολιτικής του Καποδίστρια, συχνά όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από συστατικές επιστολές και άλλα έγγραφα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας με τίτλο: ''26η Ιανουαρίου 1828 - Ίδρυση του σημερινού Ελληνικού Κράτους'', του Wayne Hall και "Αίγινα. Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας" της Σοφίας Σφυρόερα.

Τη σημερινή εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της περιφέρειάς μας κυρία Μαρία Ρεπούση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Νίκος Γιαννούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Παναγιώτης Κουκούλης και Τάκης Βάρτζελης, ο Διοικητής Βάσης Τούρλου Υποπλοίαρχος του Π.Ν. κ. Κλώνος Κυριάκος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png