Μέρες ραδιοφώνου στην Κυψέλη.


Μία έκθεση που κάθε άλλο παρά συνηθισμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λειτουργεί αυτές τις μέρες στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης. Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, έχει θεματικό τίτλο "από το γραμμόφωνο στο ραδιόφωνο" και παρουσιάζει εξήντα συσκευές που αποτελούν ανθολογία της ιστορίας του ραδιοφώνου. Μαζί με τις ραδιοφωνικές συσκευές παρουσιάζονται γραμμόφωνα, μερικά εκ των οποίων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σπάνια, αλλά και άλλα συστήματα επικοινωνίας όπως στρατιωτικού τύπου.


Η συγκέντρωση όλων αυτών των συσκευών αποτελεί από μόνη της ένα δύσκολο και κοπιαστικό εγχείρημα, καθώς εκτός από τον όγκο τους, αρκετές από αυτές πέρασαν από μία διαδικασία συντήρησης ώστε να αποκτήσουν την εμφάνιση που έπρεπε. Παρά την ηλικία τους, οι συσκευές καλύπτουν χρονολογικά τις δεκαετίες 1920 - 1970, οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν μεταφέροντας νοσταλγικές αναμνήσεις από το παρελθόν.

Η έκθεση εκτός από την παρουσίαση τον συσκευών του χθες, παρουσιάζει και τις δυνατότητες επικοινωνίας που μπορεί να προσφέρει στις μέρες μας ο ραδιοερασιτεχνισμός.Πίσω από αυτό το σύνθετο εγχείρημα βρίσκεται ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας. Αδειούχος Ραδιοερασιτέχνεις ο ίδιος και μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου της Κυψέλης, έχοντας αφιερώσει όλη του τη ζωή στις επικοινωνίες εργάσθηκε πολύ σκληρά ώστε να παρουσιαστεί αυτό το αποτέλεσμα. Καθώς το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο ίδιος ενημερώνει πρόθυμα τους επισκέπτες της έκθεσης για κάθε μία από τις συσκευές που παρουσιάζονται, αλλά και για τη μεγάλη του αγάπη το Ραδιοερασιτεχνισμό.

Την εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης προλόγισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου της Κυψέλης κύριος Γεώργιος Μπήτρος, ενώ ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας παρουσίασε μία ολοκληρωμένη μελέτη για την ιστορία του ραδιοφώνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πραγματικότητα της Αίγινας τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με τη παρουσία τους ο δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κύριος Νικόλαος Μαρίνος, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Ν. Πτερούδης και Ν. Πούντος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Γιάννης Πούντος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, ο διευθυντής του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ραδιοερασιτέχνες και φίλου του ραδιοφώνου που είχαν την ευκαιρία να ζήσούν μία περιπλάνηση στο μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 17 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png