Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας.


Στην κατάμεστη από κόσμο αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του ομώνυμου μουσείου του νησιού. Πρόκειται και για τυπική, αλλά και ουσιαστική πραγματοποίηση ενός ονείρου ετών, πολλών κατοίκων και φίλων της Αίγινας που είχαν δουλέψει κάτω από δύσκολες συνθήκες ώστε να αποδώσουν ένα χώρο όπου θα στεγάζεται η ιστορία, η παράδοση και η λαογραφία της.

Με τα βλέμματα όλων να κοιτούν συχνά το νεφοσκεπή ουρανό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιόνιδος και Τροιζηνίας κύριος Εφραίμ Στενάκης τέλεσε τον αγιασμό, που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί:



Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιόνιδος και Τροιζηνίας κύριος Εφραίμ Στενάκης απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ ακολούθως χαιρετισμό απεύθηναν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης και εκ μέρους του Νομάρχη Πειραιά κυρίου Γιάννη Μίχα η νομαρχιακή σύμβουλος κυρίας Δήμητρα Στάθη - Χατζίνα. Ακολουθεί σχετικό video.



Λίγο αργότερα στο βήμα ανέβηκε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου κυρία Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού. Από πλευράς ομιλιών την εκδήλωση έκλεισε ο κύριος Κώστας Γαλάνης πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες τους στο video που ακολουθεί.



Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφές, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της Αίγινας. Οι περισσότεροι από όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση περιηγήθηκαν με θαυμασμό στα εκθέματα στις αίθουσες του Μουσείου, καθώς αρκετά από αυτά αποτελούν σπάνια και ξεχωριστά ιστορικά και λαογραφικά αντικείμενα.




Ευχαριστούμε θερμά την ΗχοΟπτική για τη ρύθμιση του ήχου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png