Βραβεύσεις και μία επιστημονική εισήγηση περιελάμβανε το πρωινό πρόγραμμα για τον εορτασμό του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.

Με τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κυρίου Σπύρου Σπυρίδων και του δημάρχου Ύδρας κύριου Γ. Κουκουδάκη, ξεκίνησε σήμερα μετά τις 12 μ.μ. το πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο καθηγητής Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Διονύσης Καλαμάκης.

"Ο πραγματιστής Καποδίστριας, ο πνευματικός αναμορφωτής των Ελλήνων, ο ευεργέτης της ελληνικής υπόθεσης", ήταν το θέμα της εισήγησης που παρουσίασε η κυρία Ελένη Βουσολίνου - Ανυφαντή, εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, διδάκτωρ του Ιστορικού στο Ιονίο Πανεπιστημίο. Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης έγινε η παρουσίαση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "Το όραμα του Καποδίστρια" από τον αναπληρωτή πρόεδρο, πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη. Για τον ίδιο λόγο ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο, καθηγητή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Λεωνίδα Παπακωνσταντινίδη και ανάλυση των επιδιωκόμενων στόχων από τον υπεύθυνο Τύπου, δημοσιογράφο κύριο Παναγιώτη Οπλοποιό.

Επίσης έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση τριών μαθητών που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό της έκθεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αίγινας: "Η Αίγινα και ο Καποδίστριας", όπως και των τοπικών σχολείων σε σχετικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Για όλα τα παραπάνω το ρεπορτάζ θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.