Η ζωγράφος Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου ζωγραφίζει τον "Ανθρώπινο Κύκλο Προσφοράς".

Ανάμεσα στα θλιβερά και πρωτόγνωρα γεγονότα που συγκλονίζουν αυτές τις μέρες το πανελλήνιο και θέτουν σε σοβαρή δοκιμασία τις κοινωνικές μας δομές, ευτυχώς, υπάρχουν πυρήνες που δουλεύουν σιωπηλά και αποτελεσματικά με μοναδικό στόχο την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο μας. Ένας τέτοιος πυρήνας που βασίζεται στην εθελοντική εργασία είναι ο "Ανθρώπινος Κύκλος Προσφοράς", μια δράση που βασίζεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι η κοινωνική αρωγή δεν απαιτεί πολύπλοκα προγράμματα, αλλά αγάπη, αφοσίωση και πραγματική διάθεση προσφοράς.

Θέλοντας να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία του "Ανθρώπινου Κύκλου Προσφοράς" που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες του νησιού, οι οποίες χρειάζονται αυτές τις μέρες τη συμπαράσταση μας, μιλήσαμε με την ζωγράφο Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου. Η κυρία Τριανταφύλλου απέδωσε με το δικό της τρόπο "την ιδέα" πίσω από τη συγκεκριμένη κοινωνική δράση. Η ζωγραφιά της βγήκε στου δρόμους, έγινε αφίσα και εύγλωττα μίλησε στις ψυχές όλων, ίσως γιατί το μήνυμά της ήταν το ίδιο άμεσο και τρυφερό μαζί.

Μιλήσαμε για το θέμα με την κυρία  Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου όχι μόνο γιατί ήταν η δημιουργός της αφίσας, αλλά γιατί εκεί που η τέχνη συναντά το εθελοντισμό και την πραγματική κοινωνική προσφορά τα συμπεράσματα είναι πολύτιμα για όλους.

Aegina Portal: Εκτός από τις αίθουσες τέχνης σας βλέπουμε πολύ συχνά σε δράσεις εθελοντισμού.
Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου: Κάθε ζήτηση για βοήθεια, βρίσκει πολύ μεγάλη ανταπόκριση κάθε φορά και με περισσότερο ακόμα ενθουσιασμό, είτε αυτό είναι ο καθαρισμός των ακτών, η δενδροφύτευση, η γνωριμία των παιδιών με το δάσος και το οικοσύστημα του, ή η ενημέρωση πόρτα–πόρτα του κόσμου για την ανακύκλωση, ή η συμμετοχή στην οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και ένα σωρό άλλα καθημερινά πράγματα που είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι είναι πολύ όμορφο να είμαστε άνθρωποι.


Aegina Portal: Τι είναι ο "Aνθρώπινος Κύκλος Προσφοράς";
Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου: ‘Ο Ανθρώπινος Κύκλος Προσφοράς’ είναι απλά ένας ακόμη τρόπος και μια ακόμη αφορμή για να ΔΩΣΟΥΜΕ όσο το δυνατόν περισσότερη από την αγάπη μας σε όποιον την χρειάζεται (και φυσικά μαζί με αυτήν έπεται και η υλική βοήθεια, που για πολλούς συνανθρώπους μας είναι ζήτημα επιβίωσης).

Aegina Portal: Ποια είναι η φιλοσοφία του "ανθρώπινου κύκλου προσφοράς":
Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου: Κατά την διάρκεια κάποιας συνάντησης με την ομάδα μας, ( των εθελοντών) προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιο όνομα που θα μπορούσε να κλείσει μέσα του όλη την αγάπη και την διάθεση για προσφορά και ο τίτλος βγήκε μόνος του, γιατί αυτό ακριβώς είναι: ένας ανθρώπινος κύκλος προσφοράς…από έναν άνθρωπο σε κάποιον άλλον, γιατί είναι σίγουρο ότι όλο και κάτι θα μας περισσεύει. Κάτι που δεν θέλω πια εγώ ίσως να είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιον συνάνθρωπό μου.

Aegina Portal: Ο "ανθρώπινος κύκλος προσφοράς" ξεκίνησε με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων. Είναι εφικτό να συνεχιστεί όλο το χρόνο;
Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου: Όπως φαίνεται αυτός ο κύκλος θα κρατήσει όλο το χρόνο όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος κύριος Πτερούδης, γιατί ο Δήμος Αίγινας εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα που θα μας προμηθεύει με διάφορα είδη τροφίμων και είδη καθαρισμού κάθε μήνα, ούτως ώστε να βοηθηθούν όλες οι οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Aegina Portal: Ποια ήταν τα συναισθηματικά ερεθίσματα πίσω από τη ζωγραφιά που βλέπουμε στην αφίσα του "ανθρώπινου κύκλου προσφοράς";
Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου: Όταν τα παιδιά της ομάδας μου πρότειναν να φτιάξω την αφίσα για τον ‘Ανθρώπινο Κύκλο Προσφοράς’ δεν σου κρύβω ότι αγχώθηκα πάρα πολύ, γιατί το θεώρησα μεγάλη ευθύνη. Πώς να ζωγραφίσεις μια ιδέα; Πώς να βάλεις στο χαρτί την θέληση για προσφορά αγάπης; Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το τραγούδι: « αν όλα τα παιδιά της γης δίναν γερά τα χέρια ….»,  και η αφίσα ήταν έτοιμη, με μια παρέα παιδιών ν’ αγκαλιάζουν την Αίγινα…


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png