Η Αίγινα τιμά τους επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι. στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση για τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών σε Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι. από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας. Η εκδήλωση που πλέον αποτελεί θεσμό για την Αίγινα και την εκπαιδευτική της κοινότητα, ήταν φέτος περισσότερο λαμπερή από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως σε αυτό να συντέλεσε και η παρουσία της Δημοτικής Χορωδίας του νησιού, που "πλημμύρισε" το χώρο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Την εκδήλωση που παρακολούθησαν εκτός από τους γονείς, συγγενείς και φίλοι των επιτυχόντων μαθητών, άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, εκπαιδευτικός, κύριος Γεώργιος Μπήτρος. Ο κύριος Μπήτρος άδραξε την ευκαιρία και ορμώμενος από τα γεγονότα που πρόσφατα συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, μίλησε για το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι νέοι μαθητές και τους λόγους που τους οδηγούν σε αγώνες σύγκρουσης με το θλιβερό κατεστημένο. "Τα νιάτα είναι πλασμένα για δημιουργία και όχι για καταστροφή. Όταν γκρεμίζουν, γκρεμίζουν κάθε τι σαθρό και βρώμικο και διεστραμμένο κατεστημένο. Όχι θεσμούς και αξίες, αλλά σάπια οικοδομήματα." Είπε ο κύριος Μπήτρος που έκλεισε την ομιλία του με σχετικού περιεχομένου απόσπασμα του Κώστα Καλίτση από την εφημερίδα "Η Καθημερινή".


Λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ο οποίος μίλησε για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην ελληνική κοινωνία, την πολιτική, τους θεσμούς, το περιβάλλον και συνέδεσε αυτή την πραγματικότητα με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Ο κύριος Κουκούλης αναφέρθηκε επίσης στη διπλοβάρδια και στις δράσεις που προέβη η Δημοτική Αρχή για τη μεταστέγαση.

Μπορείτε να δείτε τις ομιλίες του κυρίου Γιώργου Μπήτρου και του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη στο video που ακολουθεί:


Συνέχεια στην εκδήλωση δόθηκε με την τιμητική βράβευση των νέων φοιτητών του νησιού. Τις βραβεύσεις έκαναν ο δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κύριος Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κύριος Πούντος. Οι μαθητές εκτός από τον έπαινο, έλαβαν και ένα σημαντικό δώρο: το λεύκωμα από την "Αίγινα των Ζωγράφων", την επιτυχημένη έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην Αίγινα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.


Μπορείτε να δείτε τη βράβευση των επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι στο video που ακολουθεί:


Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τη Δημοτική Χορωδία της Αίγινας να ερμηνεύει χριστουγεννιάτικα τραγούδια.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png