Ένα πλούσιο δωδεκαήμερο στην Κυψέλη.


Γράφει ο Γιώργος Μπήτρος
Ένα  πλούσιο σε εκδηλώσεις δωδεκαήμερο ολοκληρώθηκε στην Κυψέλη, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου με την εορτή των Θεοφανείων. Παρόλο  που ο καιρός δεν επέτρεψε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Πασπάρας, η τελετή του αγιασμού των υδάτων έγινε με κάθε λαμπρότητα  στον κατάμεστο από πιστούς ενοριακό ναό  του Ευαγγελισμού της Κυψέλης.

Ο στολισμός της πλατείας  και τα πολύχρωμα φωτάκια που φώτισαν τις νύχτες στα δέντρα της πλατείας, στο κτίριο της παλαιάς Κοινότητας αλλά  και των γραφείων του Ι. Ναού έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στις φετινές γιορτές. Από νωρίς οργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.


Την Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου το Νηπιαγωγείο Κυψέλης παρουσίασε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα  σε γονείς και φίλους μέσα από ένα πανέξυπνο θεατρικό δρώμενο το οποίο έχει παρουσιαστεί ήδη στο aeginaportal.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου  το απόγευμα φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο η Χριστουγεννιάτικη εορτή των φροντιστηρίων Αγγλικής Γλώσσας της κ. Ζαραβέλλα.

Τη  Δευτέρα 22  Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ.  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου πραγματοποίησε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του και το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης.

Την Τρίτη 23  Δεκεμβρίου – τελευταία ημέρα – πριν τις διακοπές των εορτών στην αίθουσα εκδηλώσεων  του 2ου Γυμνασίου παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη εορτή, την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Χαρπίδου Ρεβέκκα. Συγκεκριμένα η εορτή περιελάμβανε  τραγούδια και έθιμα από τις χώρες των οποίων  τις γλώσσες διδάσκονται οι μαθητές του Γυμνασίου. Μέσα από παρουσίαση power point οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν πως οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα. Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε κεράσματα  στους μαθητές και στις μαθήτριες.
Τη  Δευτέρα 29  Δεκεμβρίου στις  07.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης η βράβευση  των μαθητών και μαθητριών που εισήλθαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  τη σχολική  χρονιά  2007 -08. Την εκδήλωση κόσμισε με τη συμμετοχή της η Δημοτική Χορωδία της Αίγινας  και τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αίγινας κ. Π. Κουκούλης, δημοτικοί σύμβουλοι και καθηγητές του Γενικού Λυκείου.

Τη  Τετάρτη  31  Δεκεμβρίου  στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το  Τοπικό Συμβούλιο της Κυψέλης μεγάλη εκδήλωση   για τα παιδιά  της Κυψέλης. Η εκδήλωση αυτή που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 Δεκεμβρίου και είχε αναβληθεί λόγω καιρού, οργανώθηκε για πρώτη φορά  και χάρη στη συμμετοχή του καλλιτέχνη κ. Βαρώτσου αλλά και εκπροσώπων  της ομάδας του Σαρωνικού, έκανε τη διαφορά στις φετινές εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη  1 Ιανουαρίου μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο χώρο του Ναού κόπηκε η βασιλόπιτα της ενορίας από τον π. Νεκτάριο Κουκούλη, ενώ στη συνέχεια στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης κόπηκε η βασιλόπιτα από  το Τοπικό Συμβούλιο, μια  εκδήλωση  που είναι θεσμός  και γίνεται κάθε χρόνο αυτή τη μέρα. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι μετά από συμφωνία με την κ. Χριστίνα Πανταζή με την οποία ισοψήφισαν  στις  προηγούμενες δημοτικές εκλογές, θα παραμείνει πρόεδρος του συμβουλίου και για τα δύο επόμενα χρόνια. Το φλουρί της πίττας  κέρδισε ο κ. Γιάννης Πούντος πρόεδρος της επιτροπής παιδείας  του Δήμου.

Και του χρόνου με περισσότερο κέφι, υγεία,  και εορταστική διάθεση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png