Η παρουσίαση της εργασίας για τα Ναυτικά Οχυρά και τα Παρατηρητήρια της Αίγινας από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του γυμνασίου Κυψέλης.

Τελευταία ημέρα λειτουργίας σήμερα, για την έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κάππου, οι ζωγραφικοί πίνακες της οποίας αποτέλεσαν το καταλληλότερο σκηνικό για την παρουσίαση μιας εργασίας - έρευνας  για τα Ναυτικά Οχυρά και τα Παρατηρητήρια της Αίγινας, από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του γυμνασίου Κυψέλης στην αίθουσα του Λαογραφικού. Οι μαθητές της ομάδας παρουσίασαν μία εξαιρετική εργασία με στοιχεία τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά, αν και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου, της οποίας τα αποτυπώματα είναι εμφανέστατα ακόμη και στις μέρες μας.

Η εργασία είχε γίνει το 2001, και επανεκδόθηκε για να παρουσιαστεί και σε μια δεύτερη ανάγνωση στο κοινό της Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του γυμνασίου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μπήτρος. Η εργασία περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, μαρτυρίες από ανθρώπους που εργάστηκαν στα οχυρά και πολλά ιστορικά στοιχεία για τα οχυρά της Πέρδικας και του Τούρλου, καθώς και για τα παρατηρητήρια της Κυψέλης, της Μονής και του Αγίου Αντωνίου.