Διπλή γιορτή για τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας".


Εξήντα χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά πράγματα της Αίγινας κλείνει φέτος ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Ο Καποδίστριας". Το γεγονός γιορτάστηκε σήμερα το βράδυ στο εντευκτήριο του Συλλόγου και η γιορτή ήταν διπλή καθώς στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν και τα Αριστεία Γεωργίου Αλυφαντή, τα οποία αποτελούν θεσμό για το σύλλογο, αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού αφορούν τη βράβευση των τριών καλύτερων μαθητών των τριών αντίστοιχα γυμνασίων της Αίγινας: του πρώτου γυμνασίου Αίγινας, της Κυψέλης και του Μεσαγρού. Δύο μαθήτριες και ένας μαθητής έλαβαν φέτος τα Αριστεία Γεωργίου Αλυφαντή: η Γκαρή Έλενα του Παντελή από το γυμνάσιο της Κυψέλης, ο Πανταζής Γεώργιος του Νεκτάριου από το πρώτο γυμνάσιο Αίγινας και η Τσακάρογλου Τριανταφυλλιά του Αντωνίου από το Γυμνάσιο του Μεσαγρού.

Λίγο πριν ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας, είχε παρουσιάσει τις δράσεις του συλλόγου και τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται τα μέλη του: μαθήματα για κοπανέλι, μαθήματα φωτογραφίας με επιτυχίες και βραβεύσεις, διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, πολιτιστικά δρώμενα, θέατρο, εκδρομές και πολλά άλλα, συμπληρώνουν μια εντυπωσιακή πορεία, που όπως φαίνεται ακόμη είναι στην αρχή της.


Συγκινητική η στιγμή λίγο πριν την βράβευση των αριστούχων μαθητών, καθώς ο γιος του αειμνήστου δασκάλου Γεωργίου Αλυφαντή, κύριος Σωκράτης Αλυφαντής, μίλησε για το έργο του πατέρα του και την προσφορά του στην Αίγινα. Η πρόταση του για την ονοματοθεσία ενός δρόμου ή έστω μίας τιμητικής πλάκας, είναι η ελάχιστη απαίτηση για το έργο που άφησε πίσω του.

Μετά το τέλος και της βράβευσης των μαθητών, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας, προχώρησε στην κοπή της πίτας, που φέτος ανέδειξε ως τυχερή την κυρία Κουμπαρούσου. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με βιολί και τραγούδι από την κυρία Κορίνα.