30 ημέρες για την Ειρήνη - Ένα μεγάλο γεγονός έρχεται στην Αίγινα.


Η Ειρήνη, μία έννοια σύνθετη και απλή ταυτόχρονα, μοιάζει στις μέρες επίκαιρη περισσότερο από ποτέ. Τι στιγμή που η τεχνολογική επανάσταση προσδιορίζει με νέους τρόπους θέματα όπως η οικονομία και η επικοινωνία, η θέση της Ειρήνης στην πανανθρώπινη πραγματικότητα δεν είναι πάντα δεδομένη. Μία ομάδα νέων ανθρώπων, που σφράγισαν με την επιτυχημένη εκδήλωση "η ώρα της γης" την ενεργή παρουσία τους στα πολιτιστικά και οικολογικά δρώμενα του νησιού, αποτελεί πλέον μία ΜΚΟ (μη κερδοσκοπική οργάνωση) με όνομα "Χαρούμενος Πλανήτης". Η ομάδα με επικεφαλής την Ελένη Σκρέκου έδειξε με την περσινή επιτυχημένη "ώρα της γης", ότι αν μη τι άλλο διαθέτει άριστο αισθητήριο και γρήγορα αντανακλαστικά. Το ότι ξεκίνησαν στην Αίγινα μία εκδήλωση, πανελλαδικά πρώτη, που φέτος αγκαλιάστηκε από μεγάλα έγκυρα μέσα ενημέρωσης όπως η τηλεόραση του Σκάι και η εφημερίδα Καθημερινή, σημαίνει ότι έχουν και τη δυναμική και τις γνώσεις και τη θέληση να δημιουργούν ευεργετικές για την κοινωνία του νησιού δράσεις και κινητοποιήσεις, που με την διαρκή προσπάθεια τους παίρνουν διαστάσεις.

Η ομάδα δεν μας είναι γνωστή μόνο από την "ώρα της γης", αλλά και από το club γέλιου Αίγινας το οποίο είναι το πρώτο που λειτουργεί στην Ελλάδα. Και οι τρεις δράσεις τις οποίες έχουν μέχρι τώρα δημιουργήσει, δεν έχουν μεταξύ του στεγανά, αλλά αντίθετα μοιάζουν να ενισχύουν η μία την άλλη προς μία κατεύθυνση και ένα επίκεντρο: τον άνθρωπο.

Η Ελένη και η Βασιλική Σκρέκου και ο Νίκος Αθανασόπουλος, ήρθαν στο γραφείο του Aegina Portal, μας παρουσίασαν τις "30 ημέρες για την Ειρήνη" και τα όσα (δεν είναι καθόλου λίγα) θα συμβούν στο νησί μας τον Μάρτιο καθώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα εξελίσσεται. Όπως διαβάζουμε και στο επίσημο website της ομάδας: "Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διερεύνηση ειρηνικών τρόπων δράσης στην καθημερινότητα μέσα από την θεματική προσέγγιση των διάφορων εννοιών της ΕΙΡΗΝΗΣ (ειρήνη και πόλεμος, ειρήνη στην κοινωνία, ειρήνη με τον εαυτό, ειρήνη με το περιβάλλον)."

Η προσπάθεια έχει βρει υποστήριξη από πολλούς φορείς, καλλιτέχνες, αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους, που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να ενώσουν την φωνή τους ώστε τα ειρηνικά μηνύματα να ακουστούν όσο το δυνατόν πιο δυνατά, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.30days4peace.gr
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png