Η Αίγινα γιορτάζει τις Απόκριες. Ο Μεσαγρός κέρδισε τις εντυπώσεις!


Με την αναβίωση ενός παραδοσιακού καρναβαλικού δρώμενου γιόρτασε η Αίγινα τις Απόκριες στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για τον "νησιώτικο γάμο" που δοσμένος με σκωπτική διάθεση από τους διοργανωτές του, αποτέλεσε τον κεντρικό πυρήνα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Κι αν αποκριάτικη παρέλαση δεν είδαμε στο κέντρο της Αίγινας φέτος, οι κάτοικοι του Μεσαγρού και των γύρω περιοχών με πολύ κέφι και μεράκι, έστησαν τη δική τους αποκριάτικη παρέλαση και όπως μπορείτε να δείτε στα videos που συνοδεύουν το κείμενο διοργανωτές, καρναβαλιστές, κάτοικοι και επισκέπτες το διασκέδασαν ιδιαίτερα και τελικά έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποκριάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι της Αίγινας δεν βασίστηκε σε κάποια πολύμηνη διαδικασία, αλλά ήταν αποτέλεσμα ελάχιστης προετοιμασίας και μπόρεσε να υπάρξει κυρίως στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που εργάστηκαν κάτω από μεγάλη πίεση χρόνου. Έτσι παρόλο που στο φετινό καρναβάλι της Αίγινας δεν υπήρχε κάτι το εντυπωσιακό ή έστω κάποιες φρέσκες ιδέες που θα έδιναν περαιτέρω ώθηση, η εκδήλωση που ξεκίνησε στην Παλιά Προβλήτα λίγο μετά τις 11 το πρωί αποτέλεσε ένα καλό σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του τριημέρου και τους κατοίκους του νησιού. Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τα παιδιά του γυμναστηρίου Nama να χορεύουν σε αποκριάτικους ρυθμούς κερδίζοντας δίκαια τα χειροκροτήματα του κοινού. Λίγο αργότερα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Βασιλάκης έδωσε ζωή στις μαριονέτες του, που χόρεψαν κι αυτές σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή στον Πύργο του Μαρκέλου ξεκινούσε η πομπή με τους "μελλόνυμφους", τα πεθερικά και την προίκα του ζευγαριού πάνω σε ένα παραδοσιακό αμαξάκι. Η ιδιαίτερη αυτή πομπή διέσχισε δύο φορές την παραλία, ανάμεσα σε πειράγματα, χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες, μέχρι να φτάσει στο τραπέζι του γάμου που είχε στηθεί στην Παλιά Προβλήτα. Ο "Γιώργος ο κουτάλιας" σε ρόλο γαμπρού δεν σταμάτησε στιγμή να πειράζει τη νύφη, ενώ η κυρία Λίνα Πετρίτη διαλαλούσε τα προικιά του ζευγαριού. Σειρά είχε ο κύριος Κονιτόπουλος και οι μουσική του που απέδωσαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ λίγο αργότερα στη σκηνή ανέβηκε ο γνωστός Αιγινήτης τραγουδιστής Γιάννης Παπαντωνίου που ερμήνευσε λαϊκά τραγούδια.

Η ατμόσφαιρα άλλαξε όταν ξεκίνησαν να τραγουδούν οι x angels, νεανικό συγκρότημα του νησιού, που ερμήνευσαν γνωστά rock τραγούδια. Την εκδήλωση έκλεισε το συγκρότημα των  Elxis, με μία πολύ καλή εμφάνιση και δυνατή rock μουσική. Την αποκριάτικη εκδήλωση επένδυσε μουσικά και κάλυψε ηχητικά η ΗχοΟπτική. Για το κοινό υπήρχαν μεζέδες και κρασί ως κέρασμα.




Στο Μεσαγρό η αποκριάτικη γιορτή και παρέλαση είχε παλμό, νεανική ψυχή και κέρδισε τις εντυπώσεις. Και εδώ οι διοργανωτές έδωσαν μάχη με το χρόνο ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν τη δική τους γιορτή και όπως φάνηκε τα πήγαν μια χαρά. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η περιοχή της "Γέφυρας" απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα. Πυρήνας του καρναβαλιού και εδώ ο παραδοσιακός γάμος, με πολλά όμως παράλληλα δρώμενα και ευρήματα. Η τοπική κοινωνία του Μεσαγρού έσφυζε από ζωή, καθώς εδώ η διοργάνωση είχε περισσότερο νεανικό χαρακτήρα, ήταν περισσότερο αυθόρμητη και με ιδιαίτερο χιούμορ και διάθεση.


Τα παιδιά και οι νέοι που συμμετείχαν σε αυτό έδειχναν να το απολαμβάνουν, να διαθέτουν παλμό, χωρίς να τους ενδιαφέρει το τυπικό, παρά μόνο η διασκέδαση! Και τελικά το πέτυχαν. Η πλατεία γέμισε με κόσμο, τα μικρά τρακτέρ έγιναν για τις ανάγκες της γιορτής άρματα και κάθε ένα από αυτά έδωσε το δικό του χρώμα στο σύνολο. Μάλιστα οι κάτοικοι του Μεσαγρού αντί για τον παραδοσιακό χαρτοπόλεμο χρησιμοποίησαν καλαμπόκι. Οι κάτοικοι της περιοχής που ενσάρκωσαν την νύφη και τον γαμπρό έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ, όπως άλλωστε και ο παπάς του δρώμενου και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png