"Ο Πύργος του Μαρκέλλου. Μία άλλη Οπτική". Οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας προτείνουν τρόπους επανάχρησης του ιστορικού κτιρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φοιτητικών εργασιών του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένου του ΤΕΙ Αθήνας, με θέμα: "Ο Πύργος του Μαρκέλλου: Μία άλλη Οπτική", πραγματοποιήθηκαν χθες από απόγευμα στον Πύργο Μαρκέλλου. Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη της ΚΕΔΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με το Ερευνητικό Εργαστήριο Σχεδιασμού (design) και Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων του ΤΕΙ Αθήνας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη πριν από 6 μήνες. "Αυτό στο οποίο στοχεύαμε ήταν να έχουμε την ακαδημαϊκή έρευνα, όχι κλεισμένη μέσα σε τοίχους και κτήμα των ειδικών, αλλά να έχουμε μία ακαδημαϊκή έρευνα η οποία διαχέεται στο κοινωνικό σύνολο και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κοινωνικό σύνολο, σε όφελος του τόπου και σε όφελος και των πολιτών του. Οι καρποί αυτής της ακαδημαϊκής έρευνας φαίνεται ότι ξεκίνησαν να φαίνονται", είπε προλογίζοντας την εκδήλωση η κυρία Ζωή Γεωργιάδου, καθηγήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας, εξηγώντας τους στόχους αυτής της συνεργασίας. Ένας από τους στόχους είναι, επίσης, η λειτουργία ενός Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Αίγινα, η υποβολή ενός προγράμματος Erasmus και η συνεργασία του με το Γενικό Λύκειο Αίγινας για την ανάδειξη της σημασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, η οποία απέδωσε ήδη καρπούς με την έκδοση ενός μικρού βιβλίου για το σπίτι του Ροδάκη. Η κυρία Γεωργιάδου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη και τον κύριο Γιάννη Ζορμπά για την παραχώρηση του πύργου του Μαρκέλλου, σημειώνοντας ότι με την ευκαιρία αποδίδουν στο δήμο τα σχέδια της αποτύπωσης.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη, που χαρακτήρισε τη συνεργασία με το ΤΕΙ Αθηνών, ως μία από τις ευτυχέστερες στιγμές του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής. "Για χρόνια, αυτό που έχουμε ξεχάσει και είναι η αιτία που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση ως Ελλάδα, είναι ότι ξεχάσαμε την ιστορία μας", είπε. Ακολούθως έκανε αναφορά στο πρόσφατο ζήτημα που προέκυψε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Αίγινας με τον υπουργό πολιτισμού κύριο Α. Μπαλτά στις 9 Ιουνίου για το θέμα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, όπου το έργο φαίνεται να έχει παραληφθεί ως ολοκληρωμένο. "Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα έχει συνέχεια", είπε ο δήμαρχος Αίγινας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Διονυσία Φράγκου, καθηγήτρια, επίσης μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας η οποία ανάμεσα σε άλλα είπε, ότι αυτή η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας εξωστρέφειας του ΤΕΙ της Αθήνας και ενημέρωσε το κοινό για το μάθημα της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου σε παραδοσιακά κελύφη. Ακολούθησε η παράδοση των βεβαιώσεων για τους φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τις βεβαιώσεις έδωσαν στους φοιτητές οι καθηγητές κύριος Άγγελος Ψιλόπουλος και η καθηγήτρια κυρία Μαρία Μοίρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής Φιστικιού κύριος Γιώργος Καλόφωνος. Η έκθεση θα διαρκέσει 2 - 4 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 10.30-13.30 και 18.30-21.30.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png