Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τις "30 ημέρες για την Ειρήνη".


Γράφει η Μαρία Μαλτέζου
Με την προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους όπου τα παιδιά της Αίγινας εξέφρασαν την άποψη τους για την Ειρήνη, τον Πόλεμο και την Αγάπη ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας οι εκδηλώσεις της ΜΚΟ "Χαρούμενος Πλανήτης" με θέμα την ειρήνη και τίτλο "30 ημέρες για την Ειρήνη". Σε αυτή την εναρκτήρια εκδήλωση η έννοια της Ειρήνης έλαβε τη θέση της, στον τρόπο που οι διοργανωτές των εκδηλώσεων έχουν σχεδιάσει όλο το πρόγραμμα. Με επίκεντρο τον άνθρωπο η Ειρήνη δεν είναι μία μονοσήμαντη έννοια, ταυτίζεται με όλα όσα ξεκινούν από το ίδιο το άτομο, τις ομάδες και τις μικρές κοινωνικές δομές.

Η κυρία Ελένη Σκρέκου, η κυρία Βίκυ Χρυσικού από το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη και η κυρία Ανδριάνα Μαρδάκη από το "Κοσμοπολιτισμός" ανέπτυξαν στις ομιλίες τους την έννοια της Ειρήνης, την συνέδεσαν άμεσα με τον άνθρωπο και έδωσαν το στίγμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν μέρος στην Αίγινα τις επόμενες ημέρες του μήνα. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί επίσης το "Σήμα της Ειρήνης 2009" που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλα το Θαλασσινό στο λιμάνι της Αίγινας στις 18:15 μ.μ. Το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό καθώς θα σχηματιστεί το σήμα της ειρήνης από ανθρώπους που θα κρατούν αναμμένες δάδες. Το Aegina Portal θα καλύψει με ζωντανή σύνδεση το γεγονός.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Καποδίστριας" κύριος Βασίλης Μουσουλέας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png