Ωscillations - Ταλαντώσεις. Τα εγκαίνια της έκθεσης.

Πρόκειται για μία από τις πιο καλοστημένες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί στην Αίγινα. Η έκθεση με τίτλο "Ωscillations - Ταλαντώσεις" φιλοξενείται σε έναν τεράστιο χώρο που αναδεικνύει, αλλά και αναδεικνύεται από τα εκθέματα των 40 καλλιτεχνών που παρουσιάζονται σε αυτή. Η έκθεση αποτελεί το  2ο μέρος της συνεργασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με την επίσκεψη φοιτητών και συνεργατών του Μεταπτυχιακού Τμήματος στις Τέχνες και Ανθρωπιστικές Σπουδές (MFA in Art and Humanities) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Dundee, στην Αίγινα. Παράλληλα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος, 22 άτομα -φοιτητές και συνεργάτες της Σχολής, μαζί και η επικεφαλής του τμήματος κα Mary Modeen, συναντήθηκαν και πέρασαν κάποιες ώρες μαζί με ισάριθμους καλλιτέχνες που ζουν στην Αίγινα σε μια δημιουργική ανταλλαγή ιδεών και τεχνικών, βιώνοντας από κοινού, έστω και για λίγο, τον τόπο.

Το 1ο  μέρος, έκθεση με τίτλο ΩSCILLATIONS με έργα των "Σκωτσέζων" εμπνευσμένα από την επίσκεψη τους στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκε 10 - 16 Ιουνίου 2016 στον χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών του Dundee.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Αιγινήτες': Ζωή Αλεξανδροπούλου, Νάνσυ Αυγέρη, Παύλος Βαλωμένος, Ήρα Βλαχάκη, Ειρήνη Βουρλούμη, Ζωή Γεωργιάδου, Κατερίνα Γιάννακα, Αρετή Γιαννούλη, Παναγιώτα Γεννίτσαρη, Γιάννης Δέδες, Γιάννης Ζαγοριανάκος, Παναγιώτης Ηλίας, Ιφιγένεια Ηλία-Γεωργιάδου, Άννα Θεοχαράκη, Παναγιώτης Μαρίνης, Γιώργος Μουρατίδης, Ξένη Πετρίτου-Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Σαχτούρης, Βασιλική Ταντάουι, Σώζος Τζώνης, Σοφία Φρακτοπούλου, Κυριακή Χριστακοπούλου, Θεοδώρα Χωραφά, H.P. Coulon, Donna Hall, Nazare Μardaga, Helen Mudie - Ιωαννίδου, Δάφνη Percy Χωραφά, Souzana Raphael, Paul Walker, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, Μορφωτικός Σύλλογος ‘Ο Καποδίστριας’ και  Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης. Kαι οι Σκωτσέζοι: Amanda Adam, Helen Angell-Preece, Chiara Braidotti, Allan Davies, Virginia Elston, Christopher Gerrard, Chelsea Glidden, Samuel Goncalves, Jan Johnson, Susie Johnston, Jennifer Kelly, Oana Mocanu, Mary Modeen, Sumit Mondal, Siobhan Morison, Sharon Mottram, Anna Olafsson, Patricia Ramaer, Joletta Thorburn και η Ελίκα Βλαχάκη.

Ένας από τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας, όπως αυτός παρουσιάζεται στο σημείωμα της έκθεσης είναι: "η προσπάθεια αυτή να λειτουργήσει ως προτροπή για μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών, χειροτεχνών και πολιτιστικών φορέων της Αίγινας με στόχο την εγκαθίδρυση ενός κοινού χώρου δημιουργικού, εκπαιδευτικού και εμπορικού, για την καλλιέργεια και εξάπλωση των τεχνών, με συνεργασίες σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο".

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 - 2:00 και 6:00-9:00 μ.μ. τις καθημερινές και Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 11:00-9:00.

Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων, απέναντι από το βενζινάδικο "Κοκόλης" και δίπλα στο σύλλογο "Αίγινα Εθελοντής". Οι διοργανωτές της έκθεσης ευχαριστούν την κυρία Άσση Μαλτέζου και τα Σούπερ Μάρκετ Κρητικός για την ευγενική χορηγία του χώρου της έκθεσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png