Εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Ρωκ - Μελά από τον Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό, την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας για να τιμήσει τον μεγάλο δωρητή Νίκο Ρωκ - Μελά, ένα έτος μετά το θάνατό του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης. Ακολούθησε η ομιλία της κόρης του, κυρίας Σοφίας Ρωκ - Μελά, ιδρύτριας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και του Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου στο Λαύριο.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κυρίας Λίλα ντε Τσάβες, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Φίλων των Μουσείων και ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με την ομιλία της  δημοσιογράφου κυρίας Μαίρης Γαλάνη - Κρητικού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Νίκος Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρίας Καίτη Σαλπέα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής Φιστικιού κύριος Γιώργος Καλόφωνος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και ξενάγηση στους χώρους του μουσείου.