Έκθεση χειροτεχνιών από μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.


Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας με χειροτεχνίες από μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του νησιού, θα μπορούσε ίσως να διεκδικήσει το χαρακτηρισμό της πιο εύγλωττης καταγραφής για το πως βλέπουν τα παιδιά τη σχέση τους με την Ειρήνη, τι πιστεύουν για αυτή, ποια είναι τα συναισθήματα τους και τι τους απασχολεί γύρω από αυτή την πολυσήμαντη έννοια. Κι αυτό γιατί άψυχα χαρτιά, απέκτησαν ψυχή, φωνή και χρώμα μέσα από την πνοή που τους έδωσαν οι μικροί μαθητές.

"Ποιος ξέρει να μας πει τι είναι η Ειρήνη ρωτάει η δασκάλα; Και τα παιδιά απαντούν: Η Ειρήνη είναι το κάτασπρο περιστέρι που φέρνει τη χαρά στη Γη χειμώνα - καλοκαίρι!" διαβάσαμε σε ένα από τα έργα των παιδιών που συνοδευόταν από τις λέξεις: γνώση, ήλιος, ελευθερία, αγάπη, χαρά, γέλιο, γιορτή, τραγούδι, δημιουργία. Έννοιες πολύτιμες, τονισμένες με ζωντανά χρώματα και σχέδια από τα παιδιά της  Γ1 τάξης του Δεύτερου Δημοτικού. Πιο δίπλα, μεγάλα, πολύχρωμα, ζωγραφισμένα μπαλόνια από το παιδιά του νηπιαγωγείου της Πέρδικας έγραφαν: "Κρατάμε καθαρή τη θάλασσα, Προσέχουμε το δάσος, Δεν πετάμε σκουπίδια κάτω, Αγαπάμε τα ζώα και τα πουλιά, Κάνουμε ανακύκλωση, Όχι στα καυσαέρια, Φυτεύουμε πολλά δέντρα".

"Η αγάπη κινεί τον κόσμο όλο..." επισημαίνουν οι μαθητές της Δ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου μέσα από ένα πολύχρωμο κολάζ, ενώ το Νηπιαγωγείο των Αλώνων συμμετείχε με μία τρισδιάστατη κατασκευή με το σήμα της Ειρήνης φτιαγμένο από μαργαρίτες να το κρατούν παιδιά από όλο τον κόσμο! Υπέροχα, πολύχρωμα λουλούδια παρουσίασε το νηπιαγωγείο Βαθέος και έναν μεγάλο ήλιο που έγραφε "Καλημέρα Ειρήνη". Δεν έλειψαν επίσης γράμματα και κείμενα για την Ειρήνη και τη Γη, ενώ στο χώρο υπήρχαν δεκάδες κάρτες με ζωγραφιές και μηνύματα από τους μικρούς μαθητές.

Στην έκθεση υπήρχε και βιβλίο επισκεπτών, στο οποίο οι επισκέπτες έγραφαν την γνώμη τους για αυτά που είδαν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png