Τα παιδιά του Μεσαγρού ζωγραφίζουν με τον Νεκτάριο Κοντοβράκη.


Ανάμεσα σε μολύβια, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής και πολλά φωτεινά χαμόγελα από τα παιδιά του Μεσαγρού, βρέθηκε ο γνωστός εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης, σε ένα πρωινό αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά και τη ζωγραφική! Ο Νεκτάριος Κοντοβράκης σε ρόλο δασκάλου, άφησε το εργαστήριο του και επισκέφθηκε το χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Μεσαγρού για να μυήσει τους μικρούς του φίλους στο μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.

Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμένα από την ιδέα. Άνοιξαν τις κασετίνες τους, έβγαλαν τα πολύχρωμα μολύβια τους και υπό το βλέμμα και τις οδηγίες του Νεκτάριου Κοντοβράκη ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν τις ιδέες τους στο λευκό χαρτί. Άλλωστε και το θέμα της ζωγραφικής που είχαν επιλέξει δεν τους φάνηκε καθόλου αδιάφορο. Τα παιδιά έπιασαν τα μολύβια τους και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν "τη Μάνα Γη". Ο Νεκτάριος Κοντοβράκης ήταν διαρκώς δίπλα τους, παρατηρούσε τις ζωγραφιές τους και τα καθοδηγούσε. Και ο ίδιος έμοιαζε να το απολαμβάνει όσο και τα παιδιά.


"Το ενδιαφέρον που έχει μια ζωγραφική ενός παιδιού, είναι ότι ο αυθορμητισμός του είναι πηγαίος και πρωτόγονος. Πιστεύω ότι το παιδί έχει την ιδιαιτερότητα να βλέπει τα πράγματα πιο ωμά και πιο πραγματικά" μας είπε ο κύριος Κοντοβράκης, που εξήγησε στα παιδιά την έννοια της ζωγραφικής κάνοντας τα να καταλάβουν το παιχνίδι φωτός και των σκιών και τη σημασία τους στα ζωγραφικά έργα. Ο ίδιος θαύμασε τα έργα των μικρών μαθητών του και τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί σύντομα για να ζωγραφίσουν και πάλι όλοι μαζί.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png