Ο Χορός της Λαμπρής στην Παλαιά Χώρα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα μια εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" που αποτελεί θεσμό. Είναι Ο Χορός της Λαμπρής στην Παλαιά Χώρα, ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι, που όχι απλά αναβιώνει τις ρίζες του Αιγινήτικου Πανηγυριού δίπλα στις εκκλησίες μετά την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και το ηχηρό μήνυμα της Αναστάσεως, αλλά δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να βιώσουν μία μέρα πανήγυρης μέσα στη φύση, σε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές του νησιού, με σπάνια φυσιογνωμία και βαθιές αναδρομές.


Η εξαιρετική παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια, από ζωντανή ορχήστρα έδωσε μια ξεχωριστή πνοή στην όλη εκδήλωση, ενώ οι παραδοσιακοί χοροί από μέλη του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, αλλά και από τους επισκέπτες που βρέθηκαν στο ξωκλήσι "του Σταυρού", δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα αυθεντικού παραδοσιακού γλεντιού. Ο Χορός της Λαμπρής ξεκίνησε στις 11 το πρωί και όλα εξελίχθησαν κάτω από μία υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα. Οι ψησταριές που είχαν στηθεί εκεί από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου, δεν σταμάτησαν στιγμή! Άλλωστε ο καθαρός αέρας και η θετική ενέργεια του χώρου, δημιούργησε σε όλους καλή διάθεση από την αρχή.


Ευδιάθετα τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και ο πρόεδρος του κύριος Βασίλης Μουσουλέας, καλοδέχονταν τους καλεσμένους και εύχονταν τα Χρόνια Πολλά. Το Χορό της Λαμπρής στην Παλαιά Χώρα τίμησαν με την παρουσία τους Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης και ο πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μουτσάτσος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους επισκέπτες που ήρθαν στην Παλαιά Χώρα σήμερα για πρώτη φορά ένιωσαν μαγεμένοι τόσο από την ομορφιά του φυσικού τοπίου, όσο και από την φυσιογνωμία και την ιστορικότητα της περιοχής. Φεύγοντας μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για αυτή τη εκδήλωση, που με τον τρόπο της αναδεικνύει μία περιοχή που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει μουσειακό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να αποτελεί ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Αίγινας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png